Elitserien: Tellusborgen blir Villaborgen för en match

Sparbanken Lidköping Arena Foto: Bandyworld (C)

Sparbanken Lidköping Arena blir Tellus hemmaborg för en kväll. Stockholmsklubben flyttar sin hemmamatch i den sista serieomgången till Lidköping.Anledningen till flytten är att både Hammarby och Tellus har hemmamatch i den avlutande elitserieomgången, fredag 17 februari, och att dessa matcher ska spelas samtidigt. 
– Vi har varit överens med Hammarby sedan i maj om att vi i Tellus ska ha en alternativ hemmaarena i den sista omgången. Nu väljer vi att använda oss av Sparbanken Lidköping Arena, säger Johan Lantz, ordförande i Tellus.
Villa Lidköping leder Elitseriens publikliga och får nu ytterligare en chans att fylla arenan.
– Det är faktiskt första gången sedan vi flyttade in i Sparbanken Lidköping Arena som jag håller på bortalaget i seriesammanhang, skrattar Villa Lidköpings klubbchef Jonas Johansson och fortsätter.
– Det blir självklart spännande och annorlunda för oss att verka som bortalag, nu får vi känna på hur våra kollegor har det (VSK, TB Västerås, Hammarby, Tellus) med möte borta fast hemma. Sedan är det såklart extra kul att kunna hjälpa Tellus i den situation som uppkommit, förhoppningsvis sluter Lidköpingspubliken upp och ger dem en skjuts i sin snittpubliksiffra såhär i elfte timman.
– Det är glädjande att dialogen mellan elitklubbarna är god och att vi tillsammans hittat en lösning som både Tellus och Villa Lidköping är nöjda med, säger Svensk Elitbandys ligachef Per Selin. 

Läs också