Allsvenskan – Dramatisk avslutning i södergruppen att vänta. IFK Motala mot seriesegern – men skador bekymrar

Foto Johan Spanås Bandyfoto (C)

En poäng räcker för att IFK Motala saka säkra sin plats elitkvalet definitivt. Men på kort tid har Motala drabbats av tunga skador inför slutspurten säsongen och elitkvalet. Motalas målskillnad är så bra att de knappast lär tappa platsen även om man förlorar de tre återstående matcherna mot topplagen.
Nässjö spelade i helgen bort Lidköpings AIK från möjligheterna att ta sig till elitkval. LAIK som efter en tuff start med sex raka förluster gjorde en rejäl uppryckning med åtta raka segrar.

Nu står det mellan fyra lag vilka två som tar sig till elitkval från södergruppen. Motala är som sagt i princip klara, men skadorna ställer till det. Bottenlaget Blåsut som är klara för division nästa säsong ställde till det med bekymmer för Motala i helgen.

Skärskador drabbade Albin Rohlén och William Lövstedt under match mot Tranås och Eric Ågren är skadade sig på träning och riskerar att missa resterande delen av säsongen. Motala har förutom en period med skador och sjukdomar även råkat ut för ”punktering”. Daniel Lehnbom drabbades av punktering på väg till match. Men det löste sig Daniel fick köpa reservdäck på väg till match, skriver Affärsliv.

Vilka två lag som går vidare till elitkval ser ut att avgöras i sista omgången. Det ser ut att kunna bli en dramatisk sista omgång då de fyra topplagen möts i sista omgången. Fram till den sista omgången ser tabellfyran Frillesås ut ha de ”enklaste” matcherna med Katrineholm och Blåsut för att avsluta mot kanske kvalklara IFK Motala.

Katrineholm och Jönköping spelar för att undvika nedflyttning till division 1 och lär inte sälja sig enkelt i matcherna mot Frillesås respektive Nässjö. För att vara ett elitlag ska de förstås vinna de här matcherna. Det gäller även Kungälvs och Frillesås matcher mot tabelljumbon Blåsut.

10 februari
Nässjö IF – IFK Motala
IFK Kungälv – Blåsut
Frillesås – Katrineholm

18 februari
IFK Motala- IFK Kungälv
Jönköping – Nässjö IF
Blåsut – Frillesås

25 februari
Frillesås BK – IFK Motala
Nässjö – IFK Kungälv

Tabellen

1 IFK Motala 15 13 1 1 91 44 47 27
2 Nässjö IF 15 10 3 2 102 58 44 23
3 IFK Kungälv 15 10 1 4 85 59 26 21
4 Frillesås BK 15 8 4 3 85 53 32 20
5 Lidköpings AIK 15 8 0 7 69 75 -6 16

Läs också