Spelarnytt: Jon Karlsson förlänger med Villa Lidköping

Otursförföljde Jon Karlsson förlänger med Villa Lidköping. I Svenska Cupen i höstas var turneringens bäste målvakt enligt många. Men liksom i fjol så skadade sig Villamålvakten. Men nu är Jon tillbaka i villamålet i samma veva som Jesper Thimfors skadade sig. Jon var med och vann allsvenskan med Gripen men har nu varit i Villa Lidköping de fyra senaste åren. Två år i Botlic och Gripen har 27-årige Jon hunnit med i sin bandykarriär som startade i Lidköpings AIK.
– Det är skönt att ha det här klart redan nu. För min del har det varit självklart att fortsätta satsningen med Villa, säger Jon som nu är inne på sin fjärde säsong i Villamålet.

Under de senaste säsongerna har Jon haft en del motgångar med skador som hållit honom borta från spel under olika perioder.

– Visst har det varit tungt emellanåt, men nu är jag skadefri och ser verkligen fram mot slutet av säsongen med all dramatik och roliga matcher det innebär, säger Jon.

För Villa Lidköping var det också självklart att förlänga med Jon.
– Det är en spelare med rätt karaktär som alltid ger sitt bästa, säger klubbchefen Jonas ”Sparris” Johansson och liknar Jons utveckling vid ett årgångsvin som bara blir bättre med åren…

Under försäsongen och inledningen av elitserien svarade Jon för många starka insatser och utgjorde tillsammans med Jesper Thimfors ett starkt målvaktspar. I början av november var olyckan framme och det blev ett långt uppehåll för rehabilitering. Nu är Jon tillbaka i målet och att ha två bra målvakter har visat sig betydelsefullt eftersom Thimfors just nu är skadad och inte i spelbart skick.

– Jon och Jesper konkurrerar om förstaplatsen i mål och det är mycket värdefullt för alla parter att ha det så, säger Jonas Johansson.

Närmast väntar nu serieavslutningen på fredag mot Tellus och därefter drar slutspelet igång.
– Vi måste vara ödmjuka när vi tar oss an Tellus för visst är det väldigt viktigt att bli seriesegrare, säger Jon.

Läs också