SM-Slutspelet: ”AftonDrama” inför storpublik

Foto: Johan Spanås bandyfoto.se (C)

Senaste nytt:
Jonas Nilsson i Västerås SK spelar inte heller kvällens match.
Robert Rimgård finns inte med i Hammarbys laguppställning.
Denis Wasberg, målvakt, spelar inte kväll. Henrik Rhenwall, reservmålvakt. Max Bergström står.
Martin Söderberg, Broberg, utgick senaste matchen. Spelar inte i kväll. Filip Skoglund saknas också i Broberg.
Edsbyn kommer till start med samma mannar som senast. Tommi Määttä avstängd.

Daniel Mossberg har varit den stora mannen i kvartsfinalserien mellan Sandviken och Västerås. Fem mål och två assist har det blivit för Daniel som har legat bakom det mesta i Sandviken. Daniel har fått poäng i sju av Sandvikens tolv mål så här långt. Erik Pettersson är bara ett mål efter. Detta medan Christoffer Edlund anmärkningsvärt inte har gjort ett enda mål!

Sandviken vann senast med 6-5 och har 2-1 i matcher. Samtliga tre matcher mellan Sandviken och Västerås var jämna matcher ända fram till slutminuterna. I den tredje stod det 4-4 med ungefär fem minuter kvar av ordinarie tid. Två snabba mål till hemmalaget Sandviken avgjorde matchen.
3 779 såg mötet i Västerås i söndags. 5 000 i kväll?
Jonas Nilsson i Västerås fick stå vid sidan senast medan Janne Rintala spelade för Västerås SK.I kväll har även Edsbyn och Bollnäs chansen att bli klara för semifinal. Edsbyn leder med 2-1 mot Broberg i matcher och Bollnäs har 2-1 mot Hammarby. Broberg och Hammarby har hemmafördel i kväll. Edsbyn får klara sig utan avstängde Tommi Määttä. Senast hade Broberg tillbaka Adam Wijk men Filip Skoglund och långtidsskadade Fritiof Hagberg varit inte med. I senaste matchen sträckte sig Denis Wasberg i ljumsken och tvingades utgå. Även Martin Söderberg tvingades bryta matchen.I Hammarby är det osäkert om Robert Rimgård kommer till spel.Villa Lidköping är klara för semifinal efter tre raka mot IFK Vänersborg. För Villa väntar segraren i mötet Bollnäs – Hammarby.

Läs också