Elitkval: Ljusdal klart för Elitserien -nästan! *

Ljusdal är i det närmaste klara för Elitserien efter fyra raka segrar och 6-2 i kvällens bortamöte mot Nässjö IF.

Nässjö – Ljusdal 2-6 (0-3)
Vi får korrigera – Ljusdal är inte riktigt klara för Elitserien som vi skrev först. Men är riktigt nära efter fyra raka segrar. Ljusdal hade 3-0 i halvtid innan Nässjö reducerade två gånger om. Ljusdal tog en timeout och närmare än så kom inte Nässjö. Ljusdal fick ordning på spelet och gjorde ytterligare två mål och fastställde slutresultatet till 2-5. Nässjö har teoretiskt möjlighet att ta sig till slutspelet. För att det ska vägen krävs dels att Nässjö själva och dels att Ljusdal vinner sina återstående matcher mot Tillberga och Kalix. Nässjö behöver även putsa till sin målskillnad gentemot Kalix och Tillberga.

Tillberga-Kalix 5-4 (2-2)
Tillbergas Robin Andersson noterad för två mål när laget räddade chansen att kvala sig kvar. Kalix och Tillberga på samma poäng men Kalix med bättre målskillnad. Båda lagen har Nässjö och Ljusdal* kvar att spela mot. Kalix tog ledningen i matchen men Tillberga vände till 2-1. Kalix kom tillbaka. 2-2 före halvtid blev därefter 2-3. Då vart det Tillbergas tur att vända på ställningen och gick upp till 5-3 innan Kalix reducerade till 5-4.

Falu BS – IFK Motala 2-5 (1-2)
IFK Motala tog två tunga poäng och går förstärkte sina chanser att nå elitserien nästa år. Erik Ågren var tillbaka efter skada senaste tiden och blev dessutom målskytt. Trots förlusten har Falu BS ännu chansen att nå elitserien i den jämna kvalgruppen tillsammans med Gripen och Tellus.

Gripen – Tellus 9-0 (4-0)
Gripen tog chansen – efter tre raka förluster behöver Gripen vinna de återstående matcherna för att klara nytt elitkontrakt. Tellus besegrades med besked och det är elitkvalets största seger så här långt. Andreas Eriksson visade vägen med både matchens första mål och tre må totalt i matchen!

Läs också