Elitserien: IFK Motala tillbaka i finrummet – Kan ekonomin rädda Gripen kvar?

IFK Motala

IFK Motala är tillbaka i högsta serien! Det står klart när en omgång återstår i kvalserien. IFK Motala har besegrat Gripen Trollhättan i två matcher. Gripen ramlar ur elitserien och får spela superallsvenskan kommande vinter.

Tellus ordnade nytt elitseriekontrakt i kväll efter seger mot Falu BS. Men Tellus har ännu inte klart med elitlicens vad gäller ekonomin. Detsamma gäller för både Sirius och Hammarby. Så trots det står klart att Gripen missat andra platsen som skulle gett nytt elitseriekontrakt så kan Gripen vara elitserielag även nästa vinter.

IFK Kungälv klarade som bekant inte elitlicensen på grund av ekonomin, vilket gav Tellus friplatsen till finrummet inför årets elitserie. Nu kan således Tellus åk ut ur elitserien av samma anledning. Ljusdals och IFK Motalas ekonomier ska också prövas. Vi minns hur Gripen inte fick gå upp i elitserien för snart tre årsedan tillföljd av för dålig ekonomi. Nu kan det bli så att Gripen får spela i elitserien tillföljd av att Tellus ekonomi räcker till.

Gripen möter Falu BS i sista omgången. Falu BS är före Gripen med en poäng inför sista omgången.

Men det krävs troligen att två elitklara lag inte klara elitlicensn. Detta då Ljusdal inte blir bästa trea i elitkvalgrupperna. För sannolikt blir det något av lagen de tre lagen Ljusdal, Kalix eller Tillberga. Där blir det en riktig rysare. Ljusdal och Kalix möts i den sista omgången medan Tillberga möter Nässjö. Tillberga som ligger trea har ett bra utgångslge. Nässjö ligger sist utan poäng och är avsågade från elitserien.

Ljusdal behöver en poäng mot Kalix för att nå elitserien. Kalix behöver vinna om Tillberga besegrar Nässjö.

Ljusdal-Tillberga 3-4 (2-1)
Tillberga fortsatt att stärka sina chanser för fortsatt elitseriespel nästa säsong.  I kväll blev det uddamålsseger mot Ljusdal som hade varit i elitserien om matchen slutat oavgjort. Två tremålsskyttar i matchen Jonas Pettersson, Ljusdal, och Robin Andersson, Tillberga. Tillberga har Nässjö i sista omgången. Nässjö har avsågat från möjligheterna att nå elitserien.

Nässjö-Kalix 5-7 (2-5)
Kalix fortsatt tvåa i kvalgruppen efter Ljusdal. Lagen möts i sista omgången.  Jimmy Berglund tremålsskytt för Kalix som är fortsatt tvåa i gruppen inför sista omgången

Läs också