Spelarnytt: Vetlandas värvar backen Simon Lundström

Fotograf: Angelica Öijerstedt

Vetlanda BK har gjort klart med sitt andra nyförvärv inför nästa säsong. Det är försvararen Simon Lundström som ansluter från Nässjö IF.

– Jag vill spela i Elitserien och har som mål att ta en startplats i VBK, säger Simon Lundström som har skrivit på för två år.
– En mycket spännande spelare, säger tränare Patrik Johansson. 
Vetlanda har gjort klart med nyförvärv av en försvarare. Det är 21-årige Simon Lundström som förstärker de bakre leden. Han beskriver sig själv som en positionssäker försvarare som är bra med boll.
– Sedan är jag ganska bra på skridskorna, även om jag inte är den snabbaste så är jag rörlig.
Lundström kom till Nässjö från Linköping och moderklubben BK Derby när han började bandygymnasiet och har därefter gjort sex säsonger i Nässjö. I tre säsonger har han haft Patrik ”Putte” Johansson som tränare.
– Det är en trygghet. Jag hade honom som tränare när jag kom upp i NIF:s A-lag så jag tror absolut att jag kommer få chansen att visa upp mig. Målet är att ta en startplats.
Putte Johansson å sin sida gläds över att åter ha Simon Lundström i sin trupp.
– Han är en modern back som även kan användas som defensiv mittfältare. Han är bra med boll, han är rörlig, spelar fränt och vill vara delaktig i spelet. Sedan är han respektlös. Jag har ju haft honom i Nässjö och sett honom gå från klarhet till klarhet och han har varit Nässjös bästa spelare i de två senaste kvalen, säger Putte.
Simon Lundstrom har redan hunnit med att träna en dryg vecka med sina nya lagkamrater och känner sig väl mottagen.
– Det märks att det är riktigt bra stämning i gruppen och det har varit riktig roligt att komma igång med träningen säger Simon Lundström.

Läs också