Spelarnytt: Kimmo Kyllönen klar för IFK Vänersborg

Kimmo Kyllönen - Bandy-VM 2017 Foto: Bandyworld

Kimmo Kyllönen, finsk landslagsmålvakt är klar för IFK Vänersborg. Kontraktet med 33-åringen är skrivet på 3 år. Tommy Hjert, spelaransvarig i IFK är mycket nöjd med rekryteringen och berättar hur det gick till:
-När vår unge målvakt Markus Johansson bestämde sig för att sluta med bandyn uppstod ett stort behov hos oss. Vi har höga ambitioner med vår elitverksamhet och måste definitivt ha två målvakter i truppen som kan fightas om en plats i elitserien. Vi kände till att Kimmo ville tillbaka till västkusten och med den här lösningen får vi kanske seriens bästa målvaktsstab med David Borvall, Kimmo Kyllönen och unge Dennis Nilsson från Surte. Den träningsmiljön hoppas vi ska fungera som en stor inspirationskälla för målvakterna själva, men också för hela A-truppen, säger Tommy Hjert till klubbens hemsida.

Kimmo Kyllönen har spelat med både Kampparit och Jyväskylä i hemlandet Finland och blev också finsk mästare med Kampparit 2012. I Sverige har Kyllönen representerat IK Sirius, IFK Kungälv och IK Tellus i olika omgångar. Han har gjort 52 landskamper för Finland och vunnit ett VM-silver och två brons.
 
-Det är en artist vi får till Vänersborg. En spektakulär och reaktionssnabb målvakt med fina utkast som agerar med både pondus och världens största målvaktshandskar emellanåt” avslutar Tommy Hjert med ett leende!

Läs också