Dags för semifinaler

Spela Bandy på Oddset? Slutspelet och Elitseriekvalet är spelbar på Svenska Spel

Idag börjar semifinalerna som spelas i bäst av fem. Hammarby inleder hemma mot Sandvikens AIK. SAIK komm utvilade efter att ha slagt ut Västerås i tre raka matcher och är dessutom skadefria. Hammarby fick fem matcher mot Edsbyn har dessutom fått Jesper Ericsson skadad. Hammarby har har en tunn trupp. Patrik Nilsson har varit i från under säsongen tillföljd av ryggproblem. Håller han i ytterligare fem täta matcher. Patrik Nilsson tackade nej till Bandy VM. Patrik Nilsson är en av Hammarbys tre viktigaste spelare. Han har gjort tio mål i slutspelet. David Pizzoni-Elving är överlägsen ledare av slutspelets busliga. Nio tiominutare och två lindriga matchstraff är slutspelsfacit så här långt. SAIK har bara en utvisning så härlångt.

Gissningsvis kommer Hammarby satsa på att dra upp tempot i början av matchen. SAIK kommer säkerligen försöka spela sitt spel. Det finns goda möjligheter till en riktigt rolig och spännande match som det svänger om i dag lördag. Lagen har vunnit varsina matcher i årets elitserie.

Svenska Cupen en fingervisning?

Tidigare denna säsongen avgjordes Svenska Cupen. Det var samma kvartsfinallag med ett undantag. Broberg deltog inte i cupen utan det var Tillberga som var med där då. Tillberga åkte ut mot Bollnäs. Sandviken slog ut Edsbyn, Sirius slog ut Västerås och Villa Lidköping slog ut Hammarby.

I semifinalen slog Bollnäs sedan Sirius, precis som i kvartsfinalen i år och Sandviken slog Villa Lidköping.

Finalen spelades mellan Bollnäs och Sandviken som SAIK vann. Således en repris på finalspelet i fjol. Villa mötte Sandviken i semifinal får de möta Sandviken i final nu? Villa slog Sirius i matchen om tredje pris.

Läs också