Spelarnytt: David Borvall klar för Vetlanda

Vetlanda BK har gjort klart med det femte nyförvärvet inför nästa säsong. Målvakten David Borvall lämnade IFK Vänersborg på egen begäran.
David Borvall spelade för sin moderklubb Bollnäs GIF fram till 2010. Då blev det en flytt till Göteborg och tre säsonger i GAIS innan karriären gick vidare i Kungälv, Villa Lidköping och senast IFK Vänersborg. Efter två år i Vänersborg valde David att lämna IFK trots kontrakt. I veckan blev det klart att David var fri att lämna Vänersborg som värvat två målvakter. Dels finske landslagsmålvakten Kimmo Kyllönen från Tellus och unge lovande Dennis Nilsson från Surte.

– Jag har alltid haft en väldigt bra bild av Vetlanda, en genuint bra förening från ungdom till A-lag. Intentionerna jag har fått är att man vill ta nästa steg och bli ett lag som tillhör de övre regionerna i serien och det vill jag vara en del av, säger Borvall om sin nya klubb.

I Vetlanda får David Borvall Jonas ”Skorven” Persson som målvaktstränare.

– Jag och ”Skorven” har varit målvaktskollegor i Vänersborg och vi har haft god dialog hela vägen till beslutet att skriva på för VBK. ”Skorven” är för mig en stor förebild och jag hoppas han kan vara en bidragande del för att även lyfta mitt målvaktsspel i framtiden, säger David Borvall.

Med David Borvall får Vetlanda tre målvakter i truppen där även Philip Svensk och Oscar Löfqvist ingår.
– Hade det inte blivit något med David hade vi varit väldigt nöjda med de målvakter vi har i truppen. Vi har hela tiden resonerat som så att ska vi ta in ytterligare en målvakt ska den tillföra något vi inte redan har, vilket vi tycker att David gör med mer rutin och erfarenhet från slutspel och andra klubbar. Vi har pratat mycket med Philip och Oscar om det här och vi tror väldigt mycket på dem och vi vet att det är två lovande målvakter med många bra säsonger framför sig. Så vi tror att vi i David inte bara får in ytterligare en bra målvakt i truppen, vi tror också att han kommer kunna hjälpa våra unga målvakter att utvecklas på längre sikt, säger Jonas Persson, assisterande tränare i VBK.

Även huvudtränaren Patrik Johansson är nöjd med att välkomna David Borvall in i truppen och betonar att det är viktigt med tre målvakter i truppen, inte minst med tanke på att Philip Svensk för tillfället är skadad.
– Vi har tittat på ett rutinerat komplement till Oscar och Philip. Nu blir det en konkurrenssituation för målvakterna liksom övriga spelare och det känns bra. Med bara två målvakter hade vi varit sårbara för skador och vi vet inte riktigt hur det ser ut när Philip tar av gipset, även om säsongen inte på något sätt ska vara i fara om allt går som det ska, säger Patrik Johansson, tränare i VBK.

Avslutningsvis passar Jonas Persson på att ge en eloge till David Borvalls förra klubb, IFK Vänersborg.
– Jag tycker Vänersborg ska ha cred för att de agerat som de gjort och att de släpper honom rakt av. Jag tycker de ser till både Davids och bandyns bästa genom att göra så, säger Jonas Persson.

David Borvalls kontrakt med Vetlanda BK gäller över två säsonger.

Läs också