World Cup: Lottat och klart

För nionde året i rad arrangeras världens mest prestigefyllda bandyturnering för klubblag i Sandviken. World Cup i bandy kommer i år att spelas torsdag till söndag den 12-15 oktober 2017. Sexton av världens främsta bandylag deltar i turneringen och spelschemat kan nu presenteras.Till World Cup bjuds de åtta svenska kvartsfinallagen in tillsammans med de fyra bästa lagen från Ryssland, två från Finland och två från Norge. Samtliga svenska lag har tackat ja liksom finska och norska mästarna och de tre topplagen i Ryssland och ett wild card. Då finska och norska tvåan inte har möjlighet att delta har Vetlanda och Sirius erbjudits plats. Från Ryssland kommer Erik Säfströms förra klubb, mästarlaget Neftyanik, liksom tvåan Jenisej där både Erik Pettersson och Alan Dzhusoev spelar kommande säsong, tabelltrean Baikal-Energy samt Uralsky Trubnik.

– Vi är jätteglada att kunna presentera 16 av världens främsta bandylag till årets turnering med alla mästarlag i fyra nationer och de tio bästa
lagen i Sverige. Det blir över 30 matcher i toppklass under fyra dagar i Göransson Arena, säger Pär Söderlund, klubbchef i SAIK Bandy.
Gruppindelningen baseras på placering föregående säsong där mästarna i respektive land ligger i varsin grupp. Svenska mästarna resp ryska mästarna
ligger på varsin gruppsida och tvåan på motsvarande sida. I SAIK Bandys grupp hittar vi ryska mästarna Neftyanik, Vänersborg och Sirius.

Spelprogrammet är fyllt av högklassiga bandymatcher:
– Det blir två riktigt bra kvällar både på torsdag och fredag. Torsdagskvällen inleds med invigning och sedan flera toppmatcher. På fredagskvällen blir det bland annat ett hälsingederby mellan Bollnäs och Broberg. På lördagskvällen inleds slutspelet och på söndagen avgörs den prestigefyllda finalen som vanligt, berättar Pär Söderlund.

Spelprogrammet >>

Deltagande lag:

Sverige
SAIK Bandy
Bollnäs
Broberg
Edsbyn
Hammarby
Sirius
Vetlanda
Villa-Lidköping
Vänersborg
Västerås
Ryssland
Baikal-Energy
Jenisej
Neftyanik
Uralsky Trubnik
Finland
Veiterä
Norge
Stabaek

Läs också