Allsvenskan: Vi sammanfattar premiären – så här långt

 

Allsvenskan hade premiär i helgen och det blev flera jämna matcher med avgöranden i slutminuterna.
De två förväntade topplagen Nässjö och Gripen från söder drabbades samman redan i första omgången. Nässjö vann mötet med 5-3. Stinsens Arena gästades av 467 åskådare samt Nässjö-fostrade Daniel
Andersson som hyllades för sin nyligen avslutade karriär.

Nässjö tog ledningen och Gripen kvitterade så fortsatte det tills Anotoly Suzdalev gjorde 4-3 och Patrik ”PG” Gustavsson Thelin satte punkt för matchen till 5-3 på straff. ”PG” noterades för både två mål och två assist. Bäste poängplockare för Gripen var Tony Eklind med ett mål och ett assist.

Lidköpings AIK fick oväntat stora bekymmer mot Åby Tjureda. Åby vände LAIKs 2-0-ledning i halvtid till 2-3 under den första halvtimmen i andra halvlek. LAIKs avslutade matchen som i den första halvleken med två mål och vände till seger till 4-3. 498 personer var på plats och bevittnade tillställningen. En flermålsskytt noterades i matchen och det var Filip Bringe med två mål. I övrigt var det olika målgörare och framspelare.

Matchen Boltic och Tranås fick ett riktigt gastkramade slut där supportrarna kastades mellan hopp och förtvivlan. Matchen slutade 5-5 inför 540 åskådare på Tingvallla. Boltic hade två målsledningar vid tre tillfällen i matchen. Boltic gick upp till 2-0 i första halvlek, men Tranås hämtade in och ställningen var 2-2 i halvtid. Boltic gick åter upp med två måls ledning till 4-2 drygt 20 minuter in andra halvlek. Tranås reducerade innan Nicklas Skjöld gjord 5-3 på straff när bara fyra minuter inklusive domarens tillagda tid återstod av matchen. Men på en straff och hörna lyckades Tranås få till två mål på mindre än tre minuter och få med sig oavgjort och en poäng i premiären.
Jimmie Magnusson noterades som matchens sista målskytt. Joakim Jansson och Konstantin Akhlestin gjorde två mål för Boltic respektive Tranås BoIS.

Det blev uddamålsseger för dalmasarna Falu BS som slog Fagerstas stolthet Västanfors med 4-3 (1-0). Michael Pettersson svarade för samtliga Falu-mål. Falu BS var i ledningen 75 minuter i matchen. 1-0 kom på straff. Fredrik Rydberg gav Västanfors smakstart i andra halvlek när han kvitterade redan efter en minut. Falun återtog ledningen men Klas Nordström kvitterade fem minuter senare. Michael Pettersson återgav och ökade på Falu BS-ledningen till 4-2 på ett frislag. När femtonminuter återstod med tilläggstid reducerade Johan Söderström på en hörna till 4-3. Närmare än så kom inte Västanfors.

Ljusdal vann stort i den första omgången. Gustavsberg fick som väntat det riktigt tufft mot seriefavoriterna. 544 fick se sina hemmafavoriter vinna med 8-3. Olle Sundin tremålsskytt.

Även Örebro SK vann sin premiär med klara siffror. Borlänges Peace & Love besegrades med 8-2. Målgörandet var fördelat på sju spelare för Örebro där Mattias Brolin Munther svarade för två mål. Publiken har dessvärre inte hittat in Bern Arena i några större skaror ännu.

Premiärmatcherna Nitro Nora – UNIK och IFK Kungälv – Frillesås har skjutits upp då inte isen låg färdig till premiären. Matchen mellan Kungälv och Frillesås spelas den 14 november.Läs också