Elitserien: Viktig poäng för Bollnäs – Kampen forsätter för Vänersborg och Broberg

Slutspelskampen med kramp. De tre slutspelsjagande lagen Vänersborg, Bollnäs och Broberg tappade samtliga tre ledningar i sina matcher. Det vara bara Bollnäs som knep en poäng till slut i en tillknäppt historia mot Västerås. Bollnäs ledde en försiktig och tillknäppt historia mot Västerås SK ända fram till slutet. I den 83:e matchminuten klippte Patrik Sjöström in en hörna till slutresultatet 2-2. Västerås hade ett ribbskott i slutsekunden. En viktig poäng som kommer att ge Bollnäs en slutspelsplats.

Kampen om den sista platsen fortsätter mellan Vänersborg och Broberg. Vänersborg ledde borta mot Vetlanda med 2-3 när sex minuter återstår. I slutskedet av matchen vänder Vetlanda till seger med 5-3. Vänersborg möter Kalix i nästa match och avslutar mot Edsbyn i den sista omgången.

Broberg tappade ledning 1-3 mot IFK Motala till förlust med 7-6. Ställningen var 6-6 i den 88:e matchminuten. En klar besvikelse för Söderhamnarna som har kvar Edsbyn och Tillberga att möta i de två sista matcherna.
Tabellen kring slutspelsstrecket

7 Bollnäs GIF 24 10 5 9 -5 25
8 IFK Vänersborg 24 10 2 12 4 22
9 Broberg/Söderhamn 24 6 9 9 -22 21

 

Läs också