SM-Kvartsifinaler: Sista chansen för IFK Vänersborg – Bataljen fortsätter på Zinken

I kväll är det sista chansen för IFK Vänersborg att göra något matchserien mot Sandvikens AIK. SAIK inledde med 6-2 följde upp med 4-2 seger i Vänersborg. Vänersborg hade 2-1 ledning ända fram till den 67:e matchminuten. Då kvitterade Christoffer Edlund på en hörna. Daniel Berlin gav SAIK ledningen för första gången i matchen i den 94:e matchminuten och Christoffer Edlund gjorde 2-4 på tilläggstid. Daniel Mossberg gjorde SAIKs första mål i den 58:e matchminuten på en hörna. Vänersborg ledde i halvtid med 2-0 efter två hörnmål av Emil Wiklund och Joakim Johansson.

Jocke Hedqvist var med senast men gjorde inget mål. Kanske dags i kväll?
– Läget är bra. Känslan är att vi måste göra en 100% insats i 90 minuter för att vinna ikväll.
Vetlanda kvitterade i matchserien senast mot Hammarby. Disciplinnämnden har fullt efter anmälningar och händelser i de två inledande matcherna. I från den första matchen blev Philip Lennartsson avstängd tre matcher och efter den andra är Christoffer Fagerström, Hammarby, avstängd minst en match. Fler anmälningar är gjord från matcherna och det återstår att se vad Disciplinnämnden kommer fram till.

Patrik Johansson, Vetlanda BK, säger så här inför kvällens match:
– Läget är bra och känslan är god inför matchen. Vi vet att det kommer bli tufft där uppe och att vi kommer behöva göra en riktigt bra match för att kunna ta en seger på Zinken men vi är beredda att lägga ner det jobb som krävs och vi tror på oss själva.
Läs också