Spelarnytt: Johan Löfstedt lämnar Vetlanda BK – Vilken klubbtröja får en ny #23?

Foto: Johan Spanås Bandybilder.se

Johan Löfstedt som tidigare sagt upp optionsavtalet har nu gjort klart med Vetlanda BK att det inte blir någon fortsättning i moderklubben Vetlanda.
– Johan har tyvärr meddelat oss att han inte vill fortsätta spela i VBK med hänvisning till att han inte tror på föreningen och att vi inte har samma bild av potentialen i spelartruppen. Med tanke på att Johan har varit lagkapten och en av föreningens främsta representanter beklagar vi givetvis att vi inte har kunnat komma överens om en fortsättning, säger Anders Freijd i VBK:s sportkommitté via klubbens hemsida.

Det stora ryktet innevarande Silly Season är att Johan och Joakim Andersson kopplats i hop med Villa Lidköping. Johan Löfstedt har en sejour i Sandvikens AIK sedan tidigare och det är säkerligen fler klubbar som intresserade i både Sverige och Ryssland. Självklart torde samtliga elitklubbar vara intresserade. Med bakgrunden att Johan lämnar som en följd av att Vetlanda och Johan inte delar klubbens tro på att man har tillräckligt bra lag så torde bara övriga slutspelslag vara av riktigt intressant för Johan.

Inomhushall för träning, möjligheter för satsning på flera nyförvärv för att nå minst semifinal, civila möjligheter. Frågan är om Broberg, Bollnäs och Vänersborg kan erbjuda det, tveksamt men kanske inte omöjligt om satsningen är tillräckligt kraftfull.

Koncentrationen till de fem topplagen i Sverige kan fortsätta eller blir det möjligen ”ett spelarläckage” till Ryssland.  Vetlanda var ett av lagen som ”vara nära” eller i praktiken var i nivå med den tighta toppkvintetten. Dubbla segrar mot Villa i elitserien och tog Hammarby till en femte avgörande.
Läs också