Spelarnytt: Erik Persson lämnar Edsbyn för Sirius

Edsbyn

Målvakten Erik Persson lämnar guldlaget Edsbyn för spel i Sirius. – Jag känner att det här är helt rätt steg för mig, säger Erik Persson.
Nu är det klart att den 23-åriga målvakten Erik Persson går till Sirius – trots uppvaktning av flera andra klubbar.

– Det blev ett väldigt enkelt och självklart beslut till slut när alla bitar föll på plats. Det har funnits fler lag med i bilden men det som föll avgörande var Sirius bemötande och ärlighet i de samtal vi haft. En annan är väl att Sirius känns på gång och vill något på riktigt och det överensstämmer med mina ambitioner och mål, säger Erik Persson.

Erik Persson, som fostrats i Örebro SK, har skrivit på för två år (1+1) med blåsvart.

– Jag tycker det känns väldigt bra. Jag har fått en väldigt bra bild av Sirius som förening och som lag och jag känner att det här är helt rätt steg för mig i min fortsatta utveckling, säger Erik Persson

Vid gymnasieåldern lämnade han Örebro och började på bandygymnasiet i Edsbyn. Efter flera år i Edsbyn går nu flyttlasset till Uppsala. 

– Uppsala känns som en rolig stad med väldigt mycket sport just nu. Bilden jag fått av Sirius som klubb är att de tänker nytt och är villiga att ta steg för att hela tiden bli bättre, säger Erik Persson. 

Sirius tränare Esa Määttä är väldigt glad över att Erik Persson valde Sirius.

– Det är väldigt roligt och viktigt för oss att han är klar. Jag har lärt känna Erik under mina besök till Edsbyn och jag måste säga att han är en väldigt positivt och trevlig person. Han är inte så gammal men han har spelat i Elitserien sen han var 17 år och är därmed en rutinerad målvakt, säger Esa Määttä. Han kommer från Sveriges bästa lag och han har givetvis väldigt mycket att ge både på och utanför plan. Erik är säkert väldigt motiverad till att visa hur bra han är. Han är verkligen en toppmålvakt och han har nu möjlighet att etablera sig som en ut av Elitseriens bästa målvakter.

Persson har kamperat mot en av världens bästa målvakter om första platsen i Edsbyn.

– Han har haft ett svårt läge under de två senaste säsongerna. Han har tävlat om speltid mot en topp-3 målvakt i världen. Samtidigt har han säkert lärt sig mycket från Sverre (Anders Svensson). Han kommer att vara ett bra exempel till våra unga målvakter i hela förening.  Han kommer sprida ut den proffsiga inställning och attityd som han är van vid i Edsbyn, säger Esa Määttä.

Sirius får en spelare som kommer tillföra mycket både på och utanför isen enligt Esa Määttä.

– Han är stor och täcker därmed väldigt bra, han har bra reflexer och är stabil. Vi har inte bara fått en väldigt bra målvakt utan vi har samtidigt fått en trevlig kille som kommer tillföra mycket även i omklädningsrummet. Jag är så glad över att han valde Sirius, säger Esa Määttä.

Läs också