Det våras på SillySeason-fronten!

Uppdaterad lördag 25 mars 2011 07:14  Har du något rykte, lämna en kommentar.   

Simon Hagström Tranås BoIS är klart för Vetlanda, enligt Vetlanda BKs hemsida. Simon kommer till Vetlanda BK från Tranås BoIS. Moderklubben är Rydsnäs IF. Simon position är libero/back och under den senaste säsongen var han lagkapten för Tranås BoIS.

”Rydsnäs IF är inget bandylag man hört i från i större sammanhang. På deras hemsida skriver man att efter några års vila har Bandyn dragit igång igen i ett samarbete med Sund under namnet Sund / Rydsnäs. Tack vare bra is har flera matcher kunnat spelas hemma och RIF har också kunnat starta en skridskoskola.”  (Det är möjligt att det gällde 2009/10 och inte 2010/11)

Gripen Trollhättan har intresse av Erik Schön, 23, från Villa Lidköping. – Vi får höras senare om det där, säger Erik Schön till Trollhättans Tidning. Eriks Schöns kontrkat löper ut med Villa Lidköping den 31 mars, men diskuterar med Villa om en fortsättning där. 90 matcher har han hunnit med att göra för Villa Lidköping.

Johan Hydling Jansson är klar för Sirius. Han spelade för UNIK i början av säsongen, men gjorde lyckat inhopp i Sirius och kommer nu spela där nästa säsong.

Västerås SK har kontakt med Villas Johan Esplund, enligt VLT. Ryssland och Villa Lidköping är alternativen.

IFK Vänersborg jagar Jesper Eriksson, 27, Hammarby. Jesper med Örebro SK som moderklubb har ett kontrakt med Hammarby som löper ut den 31 mars, enligt Elfsborgs läns Allehanda.

Vetlandas Tomas Knutsson har sedan länge uppvaktats av IFK Vänersborg, men inte i år. Till Elfsborgs Läns Allehanda säger han antingen fortsätter han i Vetlanda eller så blir det Västerås. – Någon annan göre sig icke besvär! Andra rykten säger att han är klar för Västerås SK.

IFK Rättvik tappar målvakten Johan Hedberg, 29, och Alexander Zackrisson, 31, till kommande säsongen. Laget som klarade nytt kontrakt hoppas att kunna fylla på med spelare externt. Frågetecken är Dan Hjelm, 41, och Jörgen Momqvist, 40, som dock inte är främmande för att fortsätta, enligt Falu-Kuriren. IFK Rättvik ser dock gärna Dan Hjelm som tränare.

Falu BS satsar på ungt. I dagsläget har man tio man kontrakterade och detta med en snittålder på 21,5 år. I truppen finns bl a senas kontrakterades Falu BS egna produkt Anton Lööf, 18, förvarare. Yngst i truppen är David Forsell blott 16 år. Falu BS lär ha kontakter utanför klubben för att förstärka. Utgångsläget för Falu BS beskrivs av FK som de bästa på länge.

Villa Lidköping förlänger med Martin Berggren, målvakt, och Henrik Larsson, enligt Villas hemsida. Henrik Larsson var utlånad till både IFK Vänersborg och Otterbäcken efter skadeproblem. Sillyseasonsidan spekulerar i att Christoffer Norin inte skulle få förlängt kontrakt i Villa Lidköping. Bandyworld tvivlar på ryktet.

Vetlanda BK tappar Styrbjörn till Nässjö om ryktet som Sillyseasonsidan snappat upp stämmer.

GAIS tappar Niklas Ljungman, 23, till allsvenska Mölndal. Vetlanda BK är moderklubben. I ungdomsåren tillhörde han det svenska U15-landslaget. Johan Ekängen tar steget från att bli ansvarig tränare från spelare. Han har bl a tidigare spelat i Karlstad-Göta, Sarpsborg, GAIS och har Boltic som moderklubb. Till sin hjälp kommer Johan att ha Per-Anders Trysberg och Berry Wang som assisterande tränare. Lagledare blir Lars-Gunnar Ferm.

Edsbyn kan ha knytit Linus Forslund till sig från Bollnäs. Enligt Sillyseasonsidan så gör rykten gällande att Linus har börjat arbeta på Edsbynshuvudsponsor.

Rykten säger Sami Lakonen kan vara i rörelse och aktuell för spel i IFK Kungälv. Timo Arjanko, lämnar IFK Kungälv för att återvända till Finland. Orsaken är att han måste slutföra sina studier där. Timo Arjanko har gjort flera landslagsmatcher för Finland och kom till IFK Kungälv närmast från Villa Lidköping. Johan Staaf och Mattias Johansson har förlängt för IFK Kungälv.

IFK Motala Hugo Johansson, 21, kan vara på väg att lämna UNIK för spel i IFK Motala när han återvänder till Östergötland. Han har hunnit med att trestträna för IFK Motala tidigare i vinter. Han kommer ursprungligen från Borgia och Norrköping.

Serienykomlingen Kalix har kontaktat Andreas Eriksson, IFK Vänersborg. Vidare satsar man på få utflyttade spelare att vända åter till Kalix. Grannklubben Haparanda Tornio har ambitionen att återvända till Elitserien. Många spelare har flaggat att de vill fortsätta, säger Vesa Vuokilo till Norrländskan. Vesa är tillfrågad till HTs nya sportchef.

Sandvikens AIK har inte klart med Thony Lindqvist som tränare för nästa säsong skriver Gefle Dagblad. Däremot är det inte kört. Dessutom har Håkan Pettersson, nuvarande assisterande tränare, gjort klart att han vill fortsätta. Inget nytt om Kristoffer Edlund som har kontrakt med SAIK.

Boltic har haft förhoppningar om att kunna knyta till sig Marcus Bergwall som nya tränare. Marcus har bestämt sig för att fortsätta i IFK Vänersborg. Mikael Borstner, Björn Tömmernes, Rickard Timmerklev och Janne Ohlsson är namn som är aktuella enligt Wermlands Tidningen. Mikael Borstner tränade senast Gripen Trollhättan.

IFK Vänersborg har gjort klart med förlängning av Johan Koch. Villa Lidköping hade vissa intressen. Andreas Eriksson och Richard Wallin-Kemperin har ännu inte förlängt med IFK Vänersborg. Spelansvarige Tommy Hjert bekräftavtill TTELA att man har ett visst intresse i Marcus Sixtensson-Ottosson från Vetlanda BK, men att man även har andra alternativ.
Möjligen kan Johan Malmqvist, Ale Surte, vara ett sådant alternativ. Johan Malmqvist lånades ut till Ale Surte under fjolåret och har kontrakt för Surte senaste säsongen. Johan Malmqvist har förutom i Villa Lidköping även spelat i IFK Motala i högsta serien. Johan har tidigare aviserat att hans ambition är att spela i Elitserien.

Ale Surte åkte in i den ekonomiska väggen under den gångna säsongen och där spelare kan vara på väg att lämna enligt ”Sillyseasonsidan”. Lagets kanske bäste spelare Erik Olovsson tillhör dock undantagen med ett år kvar på sitt kontrakt men lita på att klubbar som Gais, Vänersborg och Kalix ändå kommer försöka knyta till sig den store mittfältaren. Försvararen Marcus Hillukkala (Vänersborg, Gais) Fredrik Rexin (Ljudsal, Motala) och Alexander Wetterberg (Motala) andra spelare som kan vara på glid från Surte.

Robin Olsson, Boltic, har tidigare förknippats med Gripen Trollhättan. Även IFK Vänersborg och GAIS uppges vara aktuell i kampen om Robin.

Nils Sigurd, Boltic, bandyfostrad i Villa Lidköping. Ryktas vara på gång till Allsvenska nykomlingen Mölndal. Mölndal uppges ha mycket på gång. Klubben väntar på sin hall som kommer att stå klar till säsongen 2012/13. Nu gäller det för klubben att få ekonomin att växa med framgångarna.

Daniel Berlin, Sandvikens AIK, uppvaktas av Sirius, Villa Lidköping och även av ryska klubbar.

Per Hellmyrs, Bollnäs, har som vi tidigare redovisat visat öppenhet för spel i Ryssland. Per uppvaktas av ryska klubbar enligt rykten. TT uppger Jenisej vill ha honom.

Andreas Westh, Bollnäs, uppvaktas av ryska klubbar enligt rykten. TT skrivar att kontrakten med Boolnäs har liksom för Per Hellmyrs gått ut.

Johan Löfstedt, Vetlanda, kopplas inte bara ihop med Sandvikens AIK, utan även Hammarby, Villa Lidköping och GAIS.

Pär Törnberg, Bollnäs, kan enligt rykten vara på väg till Edsbyn.

Marcus Sixtensson-Ottosson, Vetlanda BK, ryktas vara på väg till IFK Vänersborg.

Johan Löfstedt, 24, Vetlanda, kan vara på väg till Sandvikens AIK och få spela tillsammans med Kristoffer Edlund. Johan Löfstedt säger till Gefle Dagblad att han vill spela i en klubb som slåss om SM-Guld. Om SAIK är det efter ekonomiska problem och eventuella spelarövergånger åsterstår att se. Kristoffer Edlund säger till Gefle Dagblad att spela utomhus är han inte så sugen på. Tjejen kommer från Sandviken. I Vetlanda finns släkt och familj samt den nya hallen till nästa säsong.

Daniel Berlin står högt på Sirius önskelista. Sirius hoppas att få hem sina Uppsalason. Daniel Berlin säger dock att hans kontrakt gäller en säsong till för Sandvikens AIK. Han kan dock tänka sig att spela för sin moderklubb Sirius i framtiden, enligt Uppsala Tidningen.

Gripen Trollhättan har klart med en ny tränare. Det blir Johan Sixtensson som lämnar Lidköpings AIK där han spelade innevarande säsong. Han assisterade sin far Ingemar Sixtensson i Lidköpings AIK 2009/10. Daniel Larsson ska vara fortsatt aktuell för som andre tränare i Gripen. Robin Olsson har varit nämnd i diskussionerna som förstärkning på spelarfronten. Robin spelade innevarande säsong i Boltic innan han lämnade sin moderklubb Villa Lidköping. Det gäller även Jon Karlsson. Även Källqvist kan vara på gång till Gripen. Han kommer närmast från Blåsut. Rykten säger även att

Tränaren Kent Edlund lämnade Villa Lidköping för en vecka sedan. Nu står GAIS med öppna armar och hälsar honom välkommen till Göteborg. Resorna var orsaken till att han lämnade Villa Lidköping, det är inte mycket kortare till Göteborg. Det spekuleras även i att Kristoffer Edlund ska lämna Sandvikens AIK för GAIS. GAIS har dock många uppgifter att klara av innan man kan få spela i Elitserien på sin hemma bana på Heden. Arenan klarar i dag inte kraven för Elitserien. Andra arenor kan bli aktuella Ruddalen, Skarpe Nord och inomhuhallen i Ale Surte.

Övergångar
Sandvikens AIK
In:
Ut: Daniel Eriksson, trappar ner.

Bollnäs
In: Samuli Helavuori, Narukerä
Ut:

Västerås SK
In: Patrik Sjöström, Örebro SK, 23 år, libero.
Ut: Michael Carlsson, slutar.

Villa Lidköping BK
In: Patrik Gustavsson, Vetlanda BK.
Magnus Nordin, GAIS, tränare.
Ut: Denis Rieberhski, Ny klubb inte klart, Pär Fahlén, Ny klubb inte klart.


Sirius
In: Johan Jansson Hydling, UNIK
Ut:
IFK Kungälv
In:
Ut: Timo Arjanko, Finland, Mikael Veihala, 26 år, Slutar på grund av skador.

GAIS
In:
Ut: Jens Ljungman, Mölndal. Magnus Nordin, tränare Villa Lidköping

Allsvenskan

Gripen Trollhättan
In: Johan Sixtensson, Lidköpings AIK, tränare.
Ut: Mikael Borstner, tränare, och Daniel Svedberg, nya klubbar är inte klara. Christopher Smerkerud, Norge, och Jan Olov Löyning, Stabæk.

Mölndal
In: Niklas Ljungman, GAIS. Johan Ekängen, ny tränare.
Ut: Johan Ekängen, blir tränare.

Läs också

Kommentarer är stängda.