Allsvenskan: Fyra spelarförvärv och ny huvudtränare klara för Boltic

Boltic har klart med ny tränare. Per-Erik Saikoffs efterträdare heter Tomas Rosdahl och kommer närmast från seriekonkurrenten Örebro SK.

– Vi är jäkligt nöjda med det här utfallet, säger Erik Ramström, ordförande i Boltic till Nya Wermlands Tidningen. Tomas Rosdahl har ett förflutet som elitspelare i Ljusdal och har jobbat som tränare i norska Stabæk samt i Västerås SK:s ungdomsorganisation. Assisterande tränare till Tomas är inte klar. Marcus Bergwall är inte aktuell kommande säsongen däremot är Pål Hansen ett intressant namn för Boltic, en.

Erik Wallman, Ted Wiklund och målvakten Johannes Gustavsson har förlängt sina kontrakt med en säsong.

Boltic har gjort klart me fyra nyförvärv. Lucas Hovlund från IFK Motala är klar. Lucas spelade några matcher för Boltic redan i fjol då 21-åringen lånades in från IFK Motala. Vidare har Boltic gjort klart Simon Främgård som närmast kommer från norska Hamar IL och har ett förflutet i Villas P20. Klar är även Carl Bergstrand som även han har Villa som moderklubb. Carl har även spelat i det svenska P19-landslaget. Elitseriemeriterade Andreas Eriksson från Gripen Trollhättan är även han klar för värmländska Boltic.

Klart är även att Niklas Nyqvist lämnar Boltic för elitserien och IFK Vänersborg.

Läs också