Allsvenskan: Jacob Erlandsson klar för IFK Rättvik – så ser truppen ut just nu

Allsvenska nyklmlingen IFK Rättvik har presenterat en tredje förstärkning på spelarfronten för kommande säsongen. Det är försvaren Jacob Erlandsson som är klar för klubben. Jacob som har Tranås BoIS som moderklubb kommer närmast från spel med Falu BS som spelar i elitserien i vinter.

 Nya är även Olle Öijer från Sandvikens AIK och målvakten Adam Björk från Edsbyn. IFK Rättvik har även skrivit s k ungdomsavtal med fem egna spelare. Det är Oliver Öhman, Viktor Berg, Pontus Gååse, Anton Momqvist och Filip Gesar. Filip och Viktor var med och spelade även i representationslaget redan i fjol.

Sedan tidigare är det klart att Michael Bratt tar över tränarskapet efter Jocke Björkman som är klar som tränare för Frillesås.  Michael Bratt kommer närmast från uppdraget som tränare för Hammarbys P20-lag och är fortsatt förbundskapten för Tjeckien kommande VM. Tidigare har Michael tränat Broberg/Söderhamn i Elitserien och Örebro i Allsvenskan samt varit även varit förbundskapten för Nederländerna.

Tre spelare lämnar det är Oskar Lundgren till Bollnäs, Robin Hellqvist som återvänder hem till Katrineholm och Simon Bjernulf som ska göra sin militärtjänst. I övrigt tycks de flesta vara klara för en fortsättning.

IFK Rättviks spelartrupp från i fjol med uppdatering på nyförvärv och de som lämnar. Fet stil bekräftat.

Ny Olle Öijer, Sandvikens AIK
Ny Adam Björk, målvakt, Edsbyns IF
Ny Jacob Erlandsson, försvarare, Falu BS
Sam Börjes, egen produkt
Oliver Öhman, ungdomsavtal
Pontus Gååse, ungdomsavtal
Anton Momqvist, ungdomsavtal
4 Filip Gesar, ungdomsavtal
4 Viktor Berg, ungdomsavtal
5 Joakim Sjöblom
6 William Bergman
7 Markus Karlström
8 Rasmus Plan
9 Marcus Lindholm
11 Jesper Nywertz
15 Martin Widén
16 Mattias Widén
17 Jesper Hjelm
19 Daniel Aspengren
20 Gustav Jonsson
22 Jonas Røine
24 Rickard Ivarsson
25 Martin Höök
43 Alfred Rustas
65 Henrik Cervin
89 Jimmy Svensson

Läs också