Träningsmatch: I kväll

I kväll drar träningsmatchandet i gång mellan elitserielagen. Först ut är Västerås SK och Hammarby IF.

Västerås SK får klara sig utan Ted Bergström. Olyckan var framme redan på den första isträningen. Efter drygt halva passet tappade Oscar Gröhn skäret och smällde in i Ted Bergström som blev liggandes och som sedermera fick ledas av isen, beskriver VSK händelsen på sin hemsida. Målvakten Henrik Kjellsson återvänder till hemstaden och klubbalget Västerås SK. Andreas Bergwall lämnar ju som bekant VSK för allsvenska AIK. Västerås SK har tappat ytterligare rutinerade spelare i form av Anders Bruun som slutar och Patrik Sjöström som lånas ut till ryska Jenisej. Utöver Henrik Kjellsson fyra spelare från grannklubben TB värvats till klubben. Det är Robin Andersson, Jesper Hermansson, Måns Engström och Joel Engström.

Hammarby IF har förstärkt truppen ytterligare i augusti genom forwarden David Thorén från Sirius. David ska göra debut för Hammarby redan i kväll. Utöver David har Hammarby ytterligare några nyförvärv. Det är Pontus Blomberg från Vetlanda, Fredrik Larsson från Tellus och Tom Nyström som fått sitt första seniorkontrakt. Dessutom en ny målvaktstränare i form av Fredrik Pevätalo.
På förlustsidan finns ett par tunga namn i Kalle Spjuth som slutar och Alan Dzhusoev som återvänder till Ryssland. Dessutom har David Brodén lämnat för Sandvikens AIK, Kasper Milerud är klar för Bollnäs GIF och Fredrik Rubin till grannkonkurrenten Tellus.

Laguppställningar i kväll

Västerås SK
2. Stefan Edberg
5. Magnus Joneby
6. Simon Jansson
8. Tobias Holmberg
9. Robin Andersson
11. Jesper Hermansson
15. Oscar Gröhn
16. Rasmus Sjöström
20. Niklas Gifting
22. Måns Engström
23. Henrik Kjellsson
27. Mikael Olsson
30. Filip Mörkdal
33. Joel Engström
39. Martin Landström
43. Simon Folkesson
94. Robin Folkesson

Läs också