Elitserien: Vinstvarning! Storförlust för Västerås SK väntas

Västerås SKs ordförande skriver öppetbrev på klubbens hemsida där en man varnar för en kraftig förlust för innevarande verksamhetsår. Resultatet pekar på drygt 2 MSEK skriver Gisela Stockhaus.

Hela brevet:

Det har varit några veckor av känslomässig berg-och-dalbana. Topparna har varit våra fantastiska representationslag med ett damlag som är serieledare, ett herrlag som ligger på en andraplats och stödet från privatpersoner och samarbetspartners i vårt ekonomiska läge. Dalarna har varit oron kring ekonomi.
Redan innan årets säsong vidtog vi en del ekonomiska åtgärder då vår kostnadsmassa var för stor, såhär i efterhand är det tydligt att det inte var tillräckligt stora åtgärder.
Under jul- och nyårshelgerna har vi arbetat med att göra en prognos för resten av året, resultatet pekar mot ett minus på drygt 2 mkr. Vi kommer att vidta ett antal åtgärder som ska minska underskottet. Vi ser över vad vi kan spara under innevarande säsong samtidigt som vi lägger grunden för hur nästa års hårt åtstramade budget ska se ut, dock har vi redan nu infört principiellt köpstopp i hela föreningen.
Att kapa kostnader är en sak, en annan är att jobba med intäkter. Vi träffar så många av våra samarbetspartners som vi hinner för att informera om läget och tittar på hur vi kan utveckla vårt samarbete.
Vi jobbar med nya koncept och intäktsmöjligheter kring återstående matcher och slutspel. Gällande våra två koncept VAN (Västerås Affärsnätverk) och Schysst Framtid så pågår en utveckling och förfining av de båda. Vi kommer snart att lansera ett nytt projekt som vi tror ska ge oss vår nya stjärnpartner.
Vi är medvetna om att vi har ett hårt arbete framför oss för att återskapa en ekonomi i balans och vi är i behov av fortsatt stöd.
Avslutningsvis;
Jag har än en gång blivit påmind hur fantastiska vänner VSK Bandy har. Jag känner mig otroligt rörd och tacksam över responsen de senaste veckorna. Totalt har vi fått in gåvor för 850 tkr, varav 105 tkr via SWISH. Till er som bidragit har jag svårt att hitta stora ord nog, ett jättestort TACK till er alla!
Gisela Stockhaus, ordförande Västerås SK/BK

Läs också