Sirius bildar bolag – Berglund förlänger

Sirius ser framåt och tränaren Magnus Berglund kommer att skriva femårskontrakt med klubben. Samtidigt bolagiseras Sirius med en helt ny organisation och ny ordförande.

Sirius bandy nådde ett minus på 185 000 kronor för säsongen 2010/2011 men de tidigare årens lilla positiva resultat gör att man har positivt eget kapital. Elitverksamheten ökade sin omsättning till 7,6 Mkr och Sirius är i princip skuldfritt. Sirius vill nå en stabilare verksamhet.

Ordförande Janne Sjonemark har därför jobbat för en bolagisering.

I den nya organisationen är tanken att Magnus Berglund inte bara ska fungera som en coach utan även lite som vd och sportchef. I den här delen ska även arenaplaner och den redan befintliga Relitahallen finnas medan skolverksamheten och ungdomsbandyn finns i en helt fristående organisation som inte ska äventyras.

Men ordförande Janne Sjonemark har inga planer på att lämna Sirius, utan siktar på att komma med i bolagsstyrelsen.
Broberg och Hammarby bolagiserats för att rädda ekonomin. Sirius gör det för att utvecklas. Sirius publiksnitt har mer än fördubblats precis som antalet samarbetspartners. Omsättningen i föreningen har gått från tre till drygt nio miljoner kronor och man har fem anställda mot att tidigare inte haft någon. Men den där långsiktiga tryggheten är svår att hitta och det hoppas Sjonemark och Sirius lösa genom en kommande bolagisering där man vill att hela Uppsala ska bli delägare.

Läs också