Elitkvalet: Välregisserat drama på Sjöaremossen när Frillesås slog AIK – TV-dramatiken

Elitkval Frilelsås AIK Skärmklipp BandyWorld

Det var inget fel på dramatiken i kvalmatchen mellan Frillesås och AIK. Matchen fick en dramatiskt slut och avgjordes med två mål på tilläggstid.

AIK fick en drömstart. En tidig hörna gav en straff som Johan Willes satte i mål. Klas Nordström ökade på till 2-0 efter tio minuter spelade. Frillesås fick inte ordning på sitt spel och tog time out efter 23 minuter spel. Den blev lyckad. Under de tio avslutande minuterna av andra halvlek vände Frillesås till en 3-2-leding. Olle Hultqvist reducerade till 1-2 och Fredrik Brandin kvitterade och Fredrik Johansson gav Frillesås ledningen. Matchens slut blev riktigt rafflande. Andra halvlek inleddes med mål för vardera lag. AIK kvitterade till 3-3 genom Klas Nordström men Adrian Emretsson replikerade direkt till 4-3 för Frillesås. Frillesås hade bud på 5-3 men istället kvitterade AIK till 4-4 genom Robin Folkesson på en frislagsvariant. Frillesås ansåg att Robin stod offside när han fick  bollen vid fri slaget.

Frillesås såg ut att avgöra matchen när Fredrik Brandin satte en straff till 5-4 när fem minuter återstod av matchen. Men matchen skulle visa sig bli mer dramatisk än så. Klas Nordström sitt tredje mål i matchen kvitterade för AIK i den fjärde övertidsminuten. AIK jublade över den sena kvitteringen. AIK-tränaren Pelle Fosshaug manade på sina spelare att vara med på slutminuten i stället för att jubla och vara med på avslaget. Frillesås svarade med att få en hörna direkt efter avslag i den 95:e matchminuten. Pelle Fosshaug och AIK-blev rosenrasande över hörnan och menade att det skulle vara frislag och inte hörna. Frågan var dock om då inte skulle blivit straff för slag på klubban?  På hörnan kunde Fredrik Brandin sätta sitt tredje mål för matchen och blev matchvinnare.

Frillesås – AIK 6-5 (3-2)
01:51 0-1 Straff – Johan WIlles
10:09 0-2 Klas Nordström Assist: Jimmy Jansson
34:24 1-2 Olle Hultqvist
40:42 2-2 Fredrik Brandin Assist: Jakob Jenefeldt
45:06 3-2 Hörna – Fredrik Johansson Assist: Mattias Johansson
49:58 3-3 Hörna – Klas Nordström Assist: Emil Juhlén
50:48 4-3 Adrian Emretsson Assist: Fredrik Brandin