Spelarnytt: Rasmus Linder klar för Broberg

Broberg har presenterat ytterligare en mittfältare som nyförvärv. Även om Rasmus Linder som sedan har meriter från ungdomslandslag var spelaren som tog hem allsvenska assistligan. Senaste klubben är allsvenska Peace & Love City från Borlänge.

­- Jag är en mittfältare som gillar att sätta andra i bra lägen. Min styrka är spelförståelse och att driva spelet. Jag försöker sätta tempo i spelet, beskriver 22-åringen sig själv som bandyspelare.

Moderklubb är Sandvikens AIK där Rasmus A-lagsdebuterade som 15-åring. Spelade i A-laget där i tre säsonger kontinuerligt.

– Jag fick en depression när min kompis (Axel Jonsson, bandyspelare i Sandviken) gick bort i cancer. Då handlade det bara om att komma tillbaka igen och hitta glädjen i bandyn. Borlänge kändes som en nystart för mig.
– När jag kom till Borlänge hade jag inga förhoppningar alls. Allt handlade om att komma tillbaka till glädjen i bandyn. När det började kännas bättre igen så gick det också bättre på planen. Så jag är nöjd med min senaste säsong.

Rasmus Linder har landslagsmeriter med P15-, P17, P19 och U21-landslaget och var också med i Universiaden nu senast.

Vad gjorde att du valde Broberg?
– Jag har haft en bra dialog med klubben och jag kommer kunna att bo kvar i Sandviken. Jag vill upp i elitserien igen och sättas på prov. I allsvenskan gick väl vissa matcher lite väl enkelt. Det ska bli kul att lära känna laget, säger Rasmus till Brobergs hemsida.

– De har många fartspelare som går i djupet, och det passar mig perfekt. Jag känner också Fritiof Hagberg sedan tidigare, och vi har spelat tillsammans på mittfältet förut och funnit varandra bra.

Jens Alftin, sportansvarig:
– Härlig mittfältare med ett offensivt driv. Otroligt spelsmart och teknisk. Han har fått en bra utbildning i ungdomsåren i SAIK, och spelat i Peace&Love (Borlänge) senaste säsongen. Vann assistligan i allsvenskan förra säsongen, så det säger väl en hel del. Jag är väldigt nyfiken att få se hans vidare utveckling hos oss.

Läs också