Slutspel i Svenska Cupen – SAIK ska försvara titeln!

Sandvikens AIK är regerande Cup mästare i Svenska Cupen. I år kommer man till start utan Sveshnikov och Mossberg som åter är proffs i ryska ligan. Vidare är Christoffer Edlund skadad. I kväll möter man Villa Lidköping som med stöd av tusentalsåskådare får ses som en liten favorit. Detta trots att Villas stora stjärna Johan Esplund också är proffs i Ryssland denna säsongen.

Vinnaren i matchen får möta vinnaren i Hälsingederbyet mellan fjolårsfinalisterna Bollnäs och Edsbyn. Det kan bli en repris på fjolårets SM-final. Denna halvan ser betydligt bättre ut än den andra halvan. I denna spelar IFK Vänersborg som precis klarade nytt kontrakt i fjol. Vidare är nykomlingen GAIS med på denna halvan. Västerås SK och Hammarby återfinns även här. Båda lagen var något av besvikelser i fjol.

Förs ut är GAIS och IFK Vänersborg. GAIS har spelat flitigt denna säsongen och har dessutom spelat jämt mot både Västerås SK och Hammarby. Vi anar att GAIS har en tidig formtopp, vilket kan räcka till seger mot IFK Vänersborg. Matchen spelas redan efter lunch. Lite senare spelar Västerås SK mot Hammarby. Även här en helt öppen match där Västerås SK ser bäst förberedda ut.

Läs också