Svenska Cupen – Tippas

Inför helgens slutspel i Svenska Cupen har förbundskaptenen Franco Bergman och Radiosportens Robert Tennisberg tippat utgången. Franco tror att Bollnäs går hela vägen medan Robert satsar sina pengar på arrangörsföreningen Villa Lidköping. – Jag tror att Villa Lidköping och Hammarby möts i finalen på söndag. Och att Villa Lidköping tar sin första inteckning i Svenska Cupen, efter finalseger med 5-3, säger Robert. Bandyworld blandar sig i leken och säger Edsbyn.

GAIS – Vänersborg
Roberts tips: 4-3
– Visserligen vann Väners mot GAIS stort för en dryg månad sedan, men göteborgarna har växt sedan dess och kanske är redo för ytterligare en skalp. Är rätt säker på en jämn och tuff match hur som helst.
Francos tips: 4-3
– Det är en väldigt öppen match. Både lagen har gjort bra resultat. GAIS slog VSK i helgen och var med bra mot Hammarby när de möttes i Örebro.
Bandyworlds tips: 3-4
– GAIS har toppat formen. IFK Vänersborg är nog bättre.

Hammarby – Västerås
Roberts tips: 5-2
– Bajen kände sig lite smånöjt ifjol, säsongen efter SM-guldet, men jag tror att de har något nytt stort på gång. VSK skrämmer inte alls lika mycket idag som för bara ett par år sedan.
Francos tips: 6-3
– Jag har ännu inte sett något av lagen på försäsongen, men Hammarby känns bättre på papperet och borde vinna.
Bandyworld: 3-4
– Svår match igen, men tror nog Västerås SK har varit mer på is och kan skrälla.

Villa Lidköping – Sandviken
Roberts tips: 4-2
– Två lag som mycket väl kan mötas på Studenternas i mars. Hemmaplansfördelen avgör till västgötarna den här gången, men SAIK lär bjuda upp till bra bandy trots att man har tappat flera tongivande spelare.
Francos tips: 4-3
– SAIK gjorde det bra i Champions Cup utifrån förutsättningarna. Man har tappat Sveshnikov och Mossberg och dessutom är Edlund handskadad. Villa Lidköping kommer att dra nytta av hemmaplanen och dra det längsta strået.
– Villa har laddat. Blev senast man laddade blåst på ett svagt ryskt motstånd och vann väl lätt. Villa har haft toklätt motstånde så här långt. Stabilt försvar och bra skytte. SAIK har gjort bra i från sig. 6-4 till Villa.
Bollnäs – Edsbyn
Roberts tips: 3-4
– Hälsingeduellen blir förhoppningsvis en sevärd batalj om Byn lägger ur handbromsen. Det känns som om ”nya” Edsbyn kan bli riktigt farliga i vinter, medan Bollnäs har etablerat sig som ett topplag. Ovisst.
Francos tips: 5-3
– Utifrån det jag sett är Bollnäs favorit. De har en väldigt tät och stark defensiv.
Bandyworlds tips: 3-4

Segrare i Svenska Cupen 2011
Robert: Villa Lidköping
Franco: Bollnäs
Bandyworld: Edsbyn

Läs också