Elitserien: SM-finalarenan är fortfarande byggarbetsplats – Sirius hemmapremiär på Studenternas i fara

Uppsala kommun har fortfarande inte klart Studenternas som är arenan som kommunen arrangerar SM-finalen på. Byggarbetet fortsätter och politiska beslut saknas om viktiga faciliteter. Elitserielagen Sirius och Uppsala BoIS hemmapremiärer är i fara. Och finns ens det omklädningsrum till SM-finalen kan man undra?

Studenternas renoveras, rapporterar SVT Uppsala i dag. Bandyföreningarna i Uppsala är oroliga eftersom det är oklart hur anläggningen kommer se ut när arbetet är klart. Samtidigt har bygget redan vållat problem.

Studenternas i Uppsala är fortfarande än byggarbetsplats när fotbollsarenan byggs om vilket påverkar bandybanan som är SM-finalarena i mars.  . I den första etappen flyttas de två planerna för att ge rum åt nya Ulleråkersvägen. Ett nytt kylsystem installeras och man betonggjuter b-planen för att skydda de nya rören och göra ytan möjlig för aktivitet året om.

Det är några av förändringarna i den första delen av bygget, skriver SVT och rapporterar samtidigt att det ännu inte finns något politiskt beslut om ett genomförande den andra etappen.  Frågetecken kring nödvändiga faciliteteter som nya läktare, omklädningsrum och klubblokaler.

– Vi är oroliga för att det inte blir en funktionell arena som går att använda på bästa sätt, säger Agnes Ortman, ordförande i Uppsala Bois och rektor på bandyskolan Bandykul till SVT.

 

Premiären är hotad. Arbetet skulle vara klart för två veckor sedan och arbetet med spolning av is har inte kunnat påbörjas. Kommunen ”hoppas”  att isen ska vara spelklar till den 28 oktober.

– Det viktigaste nu är att vi kan spela vår seriepremiär den 3 november, säger Jimmy Helmersson.

– Vi jobbar stenhårt för det men jag kan inte lova någonting, säger Erik Löhman, projektledare hos Uppsala Kommun.

– Det är väldigt viktigt att vi får is på båda banorna. Vi har ungdomslag som inte kan bedriva sin verksamhet här och nu, säger Jimmy Helmersson, klubbchef i Sirius till SVT.

– Det är ett orosmoln att arenan kanske inte går att använda som vi tänkt oss den här säsongen, och att det går ut över våra barn och ungdomar, säger Agnes Ortman i TV-inslag på SVT idag.

 

Läs också