NCC satsar på arena med bandyis

Bålsta som ligger mellan Stockholm, Uppsala och Västerås får en inomhusarena med möjligheter för bandyspel.
NCC Construction Sverige har tecknat partneringavtal med Skipark 360 om att projektera en ny arena. Arenan är avsedd för utförsåkning, längdskidor och även isyta med möjlighet för spel av bandy. NCC går också in som delägare i det utvecklingsbolag som ska driva arbetet vidare.

Utvecklingsbolagets kostnader beräknas uppgå till mellan 30 och 60 miljoner kronor. NCC går in som delägare genom en mindre investering. Målet är att komibarenan kan börja byggas årsskiftet 2013/2014 och invigas två år senare. Den färdiga anläggningen beräknas kosta mellan 1,5 och 2 miljarder kronor.

Skipark 360 kan bli den första inomhusarenan i världen med en längd och lutning som klarar kraven för att få arrangera alpina världscuptävlingar. Idén är att skapa en arena för alpin skidåkning, freeride, längdskidor, skidskytte och isyta för bandy, hockey och konståkning.

För att skapa en miljöanpassad arena och låga driftkostnader planeras egenproducerad energi från förnyelsebara energikällor. Målet är att arenan blir självförsörjande i ett egenutvecklat koncept.

Läs också