Supercupen: Årslånga segerfria sviten har vänts till tre raka segrar – Åby Tjureda klara för slutspel

Elitserien Åby Tjureda Frillesås 2-4 Skärmklipp Bandyplay BandyWorld

Åby Tjureda är som första lag klart för slutspelet i Supercupen. Segrarna i det fyra grupperna går vidare till slutspel i Katrineholm under helgen 17-18 oktober 2020.

Efter seger mot Lidköpings AIK i den inledande matchen, så följde man upp med seger mot Jönköping 7-4 och avslutade gruppspelet med seger mot Nässjö IF med 5-1.

Vetlanda sonen Philip Lindqvist svarade för tre mål i den avslutande matchen medan Filip Fransson lämnade matchen utan att ha gjort något mål. Filip svarade för hattrick i de inledande två matcherna.

Åby Tjureda har därmed inte brutit den segerfria sviten på över ett år utan även vunnit den första segern i hemmaarena. Dessutom har två raka segrar i ”hemmaborgen”!

Övriga grupper

IFK Rättvik leder den norra gruppen. Även de obesegrade efter två raka segermatcher.
Falu BS missar slutspelet och har spelat färdigt i turneringen med två förluster och en seger.

I den östra står det mellan UNIK, Katrieholm och TB om vilket lag som tar hem gruppen. UNIK toppar tabellen och har bara spelat en match där det blev seger mot Kalix.
Kalix som spelat färdigt i cupen efter två förluster men seger mot Tillberga.

Gripen Trollhättan har inlett  med två raka segrar och leder den västra gruppen. Örebro har spelat en match med seger mot IFK Kungälv med hela 10-2! I helgen möts Gripen och Örebro SK i en gruppfinal. IFK Kungälv besegrade Boltic med 4-3. Boltic har spelat färdigt och avslutar med gruppens sista match mot Örebro SK.

 

Läs också