Anderstedt och Murren hyllas

Härom veckan hedrades Pelle Fosshaugs framfarter på isen med att hans Tillbergatröja hissades upp i taket på ABB Arena.

På fredag är det Magnus Muhrén och Arne Anderstedt som hyllas i Sandviken. Magnus spelar som bekant i GAIS som kommer på besök. Det är första matchen för honom sedan Magnus tvingades lämna SAIK.

– De två står för en fantastisk epok i klubbens historia och har vuxit ihop på nåt sätt, även om de kanske vuxit ifrån varandra igen. Men vi kommer separera hyllningarna, det är Muhrén som ska stå i fokus, säger Magnus Holst, evenemangsansvarig i SAIK till GD.

Magnus Muhrén hyllas med ett bildspel på storbildsskärmen strax före matchen, när spelarna kommit in på isen, med höjdpunkterna från den långa SAIK-karriären.

– Förhoppningsvis kommer det skapa känslor både hos publiken och hos honom själv, vi ska göra allt vi kan för att visa vår kärlek. Det ska bli en stund han kan minnas, det är det viktiga, säger Holst vidare till GD.

Firandet av Arne Anderstedt skulle egentligen skett redan i premiären mot Vetlanda, men Anderstedt var då bortrest i jobbet. Därför uppvaktar man honom nu i stället, i pausen. Då spelas även en knattematch mellan SAIK och Muhréns moderklubb Skutskär.

För SAIK:s ordförande Lars-Olof Skoog är det självklart att hylla Muhrén, trots de hårda ord som yttrades i samband med separationen.

– Vi vill precis som Magnus lägga det bakom oss, och det är ingen som jobbar i SAIK i dag som har något horn i sidan till honom, de flesta var inte ens inblandade. Det säger sig självt, han är den störste vi haft och det måste vi uppmärksamma. Läs hela artikeln i GD

Läs också