Kvällens matcher

Bandysportextra i Sveriges Radio i kväll. Start kl 19:00 
Bevakar matcherna Sandviken-Gais, Vänersborg-Kalix och
Bollnäs-Vetlanda. Länk

Bollnäs – Vetlanda
Bollnäs har inlett Elitserien bra med två raka segrar. Försäsongen var inte övertygande, men när allvaret började så är man på plats. Vetlanda har överraskat positivt. Med tre poäng på tre matcher. Senaste hemmamatchen mot Tillberga kanske inte övertygade, men man kämpade i 90 minuter och det gav en poäng.
– Det är helheten som lag som gör oss starka. När vi får ihop det defensivt där det börjar med spelarna längst där framme då är vi starka. Sedan har vi en bra målvakt som vi litar på. Vi har också fördelen av att vi i försvaret spelat med samma spelare i två år och det har gjort att vi kan och litar på varandra. Vi vet hur vi vill spela när vi är bra och vi vet också hur vi agerar i olika situationer. Alla vet vad som krävs, säger Bollnäs försvararen Spinnars till Hela Hälsingland. Läser mer HH.

Hammarby – Västerås
Ett sargat Hammarby med skador på Patrik Nilsson och Carl-Johan Rutqvist tar emot ett formstarkat Västerås. Västerås hade tillskillnad i sin hemmaarena mot Sirius och Villa svårt att göra mål borta mot Vänersborg. Ett sent mål innebar att första bortasegern fick vänta på sig. Hammarby släppte in många mål sist mot SAIK.

Sandviken – GAIS
Formstarka SAIK tar emot GAIS, två lag som spelat bättre än väntat både på försäsongen och i serien. GAIS har tagit poäng mot två formsvaga lag Sirius och Villa Lidköping. GAIS saknar Olle Sundin och SAIK saknar Christoffer Edlund, men har många unga hungriga spelare som vill spela bandy. Magnus Muhrén återvänder till Sandviken.
– Självklart blir det märkligt att möta SAIK. Det kommer utan tvekan att bli en konstig match för mig. Jag får försöka hitta ett professionellt sätt att förhålla mig till situationen, och göra det som är bäst för laget. Samtidigt ska det bli roligt att spela mot SAIK. De spelar en positiv och bra bandy som jag tidigare stred för. Vi har en liknande spelidé i Gais, så jag tror att det blir en rolig match, säger Magnus till GD. Läs mer GD

Vänersborg – Kalix
Hemmastarka Vänersborg som tagit poäng mot både Hammarby och Västerås på hemmaplan tar emot Kalix. Intressant och se om Vänersborg kommer vissa mer offensiv vilja mot nykomlingarna som spelar sin egen bandy. Unga Kalix har inget att förlora och spelar utan press. I kväll ”räknar alla med” att Vänersborg ska vinna. – Är vi ödmjuka så tror jag att vi tar två poäng, men det gäller att vi inte underskattar dem, säger Andreas Eriksson f d Kalixspelare till TTELA. Läser mer TTELA.

I morgon lördag
Sirius – Broberg Söderhamn
Söndag
Kungälv – Kalix
Tillberga – Bollnäs
Måndag
Villa Lidköping – Edsbyn
Tisdag
Broberg Söderhamn – Vänersborg

Läs också