Fem matcher i kväll

Bandysportextra i Sveriges Radio i kväll. Start kl 19:00
Bevakar matcherna
Sandviken-Tillberga
Kalix - Villa Lidköping
Bollnäs-Kungälv. Länk

Den så jämna och oföurtsägbara elitserien fortsätter med fem matcher i kväll. Edsbyn ska försöka ta revansch på sig själva efter 1-8 mot Villa Lidköping. Detta mot ett skadedrabbat Hammarby som visade styrka mot Västerås senast.

Kalix tog med sig seger mot Vänersborg, men var bittra efter förlusten mot Kungälv i helgen. Kalix har visat att man är svårslagna och på besök kommer Villa Lidköping. Storseger senast mot Edsbyn efter en svag inledning. Har man hittat spelet nu?

Bollnäs åkte på en överraskande vändning mot Tillberga senast. Ledningen såg siffermässigt stbil ut, men så tappade man ledningen till förlust. I dag är det Kungälv som kommer på besök, ett lag som aspirerar på slutspelplats. Skärpta lag som kommer vänta på tillfällena. Bollnäs väntas föra spelet med ett defensivt Kungälv.

Vetlanda och Sirius möts. Rinaldo gör comeback efter skada. Sirius har inte nått fram riktigt. Har dock visat att man höjt spelnivån i de två senaste matcherna, men vinst har uteblivit så här långt. Oavgjort och två uddamålförluster på de tre senaste. Även Vetlanda spelar jämnt mot sina motståndare. Förlusterna har kommit mot Bollnäs och Sandviken. Allt annat en förluster hade varit jätteskrällar. Senaste poängen kom mot ett formmässigt uppåtgående Tillberga.

Sandviken tar emot Tillberga, som alltså har en uppåtgående trend. Sandviken ser stabila ut trots Christoffer Edlunds skada. Förlusten har kommit mot Bollnäs. I övrigt har det stabilt ut för SAIK. – Jag kan tycka att SAIK är gedignare så här långt i år än under mästarsäsongen, säger Pelle Fosshaug till GD. Läs artikel i GD.

Läs också