Spelarnytt: Birgersson och Karlsson klara för Hammarby

Anfallaren Isac Karlsson och målvakten Viktor Birgersson är klara för Hammarby Bandy.

Elitserien: Var hamnar AIK-spelarna? SillySeasion-öppen igen! – Bandy World

Hammarby hugger direkt i det havererade AIK bygget. Det är Isac Karlsson, 19 år, en anfallare som i fjol gjorde 42 mål på 28 grundseriematcher i elitserien, liksom målvakten Viktor Birgersson, 23 år, som sin unga ålder till trots deltagit i A-landslaget.

–Jag har väldigt bra koll på båda killarna då de är från Småland precis som jag. Vi är tacksamma för att de hörde av sig med viljan att spela för oss. På det här sättet får vi en bredare trupp för att parera för skador. Säsongen är lång och alla krafter behövs, säger tränare Jonas Claesson via klubbens hemsida.

–För oss är det därför en given möjlighet, inte minst nu när Filip Mörkdal och Pontus Nordenfors är borta på grund av skador, säger Claesson.
Målvakten Filip Mörkdal är sannolikt borta från spel resten efter skadan  han ådrog i sig i premiären.

Båda spelarna  är från Småland. Isac Karlsson och Viktor Birgersson har Vetlanda respektive Åby Tjureda som moderklubbar. Båda är spelklara till Hammarbys hemmamatch mot IK Sirius, fredag den 11 november. Kontrakten är skrivna säsongen ut.

–Vi behövde säkerställa finansieringen innan kontrakten skrevs, säger ordförande Magnus Alfredsson, och det genomfördes väldigt snabbt med extern hjälp från samarbetspartners.Vår målvakt Filip Mörkdal beräknas vara borta säsongen ut och anfallare Pontus Nordenfors har cirka en månad kvar innan han kan gå på is efter fotskada.

Läs också