SAIK ett sargat lag utan Lindqvist

I kväll spelar ett vilset och tränarlöst Sandvikens AIK mot pånyttfödda Sirius, eller? Intressant match och är som sig bör i elitserien en viktig match. Daniel ”Zeke” Eriksson pekas som en möjlig kandidat som ersättare till Thonys Lindqvist. Mikael Nilsson är åter redo för spel i Sandvikens AIK, rapporterar Gefle Dagblad.

I Sirius har två återvändare anslutit sig till truppen denna säsong. Robert Mayborn och Viktor Broberg. Mayborn fick vila senast mot Tillberga i en match där Viktor Broberg har gjort bra i från sig. I fjol berättar Viktor för Uppsala Nya Tidning att han var trött på snack om spelet. – Vi har alltid pratat om vårt spel, men blir ju ibland trött på det själv liksom. Jag vill vinna och ibland skiter jag i hur spelet ser ut. Vi ska vara så pass bra att vi vinner även utan att spelet sitter, säger han till UNT och är trots sina insatser inte säker att få spela i kväll.

Med 1,5 mål i snitt per match i år så är han i klass med flera välkända målskyttar. Skytteligarledaren David Karlsson, Villa, snittar på 1,8. Christoffer Edlund har före sin skada snittat på 2,0 mål per match och Patrik Nilsson han snitta på 1,7. Båda spelade tre matcher före sina respektive skador. Juho Liukkonen, Bollnäs GIF,
Ted Bergström, Broberg, Johan Löfstedt och Tomas Knutson, SAIK, snittar också på 1,5 mål per match.

Allsvenskan Södra
I kväll är det västgötaderby mellan Gripen och Lidköpings AIK. Två lag som absolut aspirerar på att störa IFK Motala om seriesegern i den södra gruppen. IFK Motala åker till Halland för att spela mot Frillesås. Isläget har varit osäkert, men på förmiddagen idag fattades beslut om att matchen kan spelas med start kl 19.00. Boltic jagar vidare efter poäng och möter idag Jönköping borta. Blåsut tar emot nykomlingen Mölndal i Vänersborg.

Läs också