I kväll: Streckmatcher

Elitserien bjuder på intressanta matcher med intresse för slutspelsjakten. IFK Vänersborg tar emot Sirius. Båda lagen ligger på kvalplats till nästa års elitserie. Båda lagen kan med seger i kväll haka på fortsatt kamp om en slutspelsplats. Båda lagen har har varit nere i svacka. Sirius vann dock senaste mot Kungälv, medan Vänersborg har förlorat fyra raka matcher varav de två senaste två jämna västsvenska derbyn.

Patrik Nilsson med i kväll

GAIS tar emot Hammarby i ”storstadskampen” båda lagen har en förlustfri svit. GAIS på fyra fyra matcher och Hammarby på tre. Hammarby har haft skadeproblem och spelarna börjar ”trilla in” på plan igen. Patrik Nilsson har saknats så här långt. Båda lagen kämpar om en slutspelsplats. Hammarby ligger på rätt sida och en sjätte plats medan GAIS ligger under strecket på nionde plats med tre poäng färre och en match mindre spelad än Hammarby.  Hammarby vinst och SM-finalkandidaten skapar utrymme bakåt i tabellen. GAIS kan med seger idag ta upp kampen om en slutspelsplats på allvar.

I den norra allsvenskan spelas en match i kväll och det är Örebro som tar emot Västanfors. Örebro jagar vidare en plats i Elitserien. Västanfors ligger på elfte plats före jumbon Katrineholm.

Läs också