Kvällens matcher

I kväll spelas fem matcher i allsvenskans södra grupp. Så här vid jul är det flera matcher med derbykaraktär. Seriesuveräna IFK Motala tar emot Nässjö, som har fått lite av en ny vår de senaste matcherna. Nässjö har vunnit tre av de fyra senaste matcherna och klättrat upp till en fjärde plats. IFK Motala är fortsatt utan poängförlust och en målskillnade på +42 mål på åtta matcher. Motalapubliken börjar så smått hitta tillbaka och börjar snart närma sig 1 000 personer?

Frillesås har haft en jobbig inledning på sin comeback i Allsvenskan. Dåliga isförhållanden i och med den milda vintern och så avbrutit samarbete med spelandetränaren Stefan Nordén. Oavgjort mot lokalkollegan och överraskningen Mölndal senast vittnar ändå om att Frillesås är långt i från ett slaget lag. I kväll väntar bottenkollegan Blåsut som inledde starkt, men har tre raka förluster bakom sig på sistone. Två lag som går i motsatt riktning.

I mitten av tabellen ligger Tranås BoIS och Jönköping. Efter tre raka förluster mot topptrion (Motala, Gripen och LAIK) har man nu vunnit fyra av de fem senaste matcherna. Jönköping inledde också med tre raka segrar mot topptrion, men har därefter vunnit tre av sina fem senaste matcher.

Gripen finns med i toppen, men föll mot Motala och har haft en par svagare matcher. Laget är nu förstärkt med Jonatan Rask, Vänersborg. Oavgjort mot Boltic och uddamålsvinst mot Frillesås imponerar inte. Imponerar gör dock kvällens måtståndare Mölndal. Visserligen var man nunmret mindre än Motala, men kämpaseger mot LAIK är bra. En tredje plats så här långt. Laget har tampat något av sitt sting de sneaste matcherna. Möjligen beroende av att Åbybanan i Mölndal inte kunde hålla isen uppe under en period. Nu vet lagen att Mölndal är bra, kan Mölndal svara på detta?

LAIK förlorade stort senast mot Motala, ikväll lär det bli ett revanschsuget lag som tar emot Stjärnan med idel förluster. Allt annat en LAIK-seger är en jätteskräll.

Läs också