Elitserien: Jubilar på isen!

I kväll spelas fullomgång, vilken är den sista omgången för Bandy-VM. Flera intressanta matcher står på programmet.

Bandy på Oddset! Här kan du spela på kvällens matcher i både Elitserien och Allsvenskan

I Vänersborg så ställs Hedqvist i sitt nya lag mot Brobeg Söderhamn. Två lag på var sin sida om slutspelstrecket. Broberg har en tunn trupp och enligt TTELA har dessutom sjukproblemen fortsatt där Stefan Larsson varit magsjuk.

Kungälv tar emot Bollnäs som senast i söndags spelade mot GAIS. GAIS tar emot Västerås SK. Intressanta matcher mellan slutspelslagen(?). Västerås formkurva är inte spikrak och senast mot SAIK var man med, men fick ingen utdelning. I dag behövs det utdelning, om man ska få med sig några poäng från ett svårspelat GAIS.

Viktig match i Uppsala mellan slutspelsaspiranten Sirius och kontraktsjagande Vetlanda. Vetlanda kan och visade det senast mot Vänersborg. Intressant att se att publiken i Vetlanda fortsätter att strömma till SAPA-arena. Äntligen har man insett sportens sköna ingridienser och att det dessutom är värt att följa sitt lag även när det handlar om att ordna nytt kontrakt. Inget lag i serien är sämre än att man kan ställa till med en skräll.

Lägen för skrällar?

Sandviken tar poäng borta mot Tillberga är det ingen som tvivlar på. Underskattning? Kan vara ett hot. Villa Lidköping hade vissa problem senast mot kvällens motståndare, så man är förvarnade.

25 år som elitspelare i samma lag

Magnus Kuben Olsson har varit aktiv elitspelare i Edsbyn i 25 år och firar idag sin 40-årsdag när lagt möter Hammarby på Zinkensdamm. Till Ljusnan säger han att han känner sig pigg och fräsch i kroppen trots åldern.  – Det är inga problem. Spelmässigt önskar vi i laget lite mer, så det är fascinerande att vi ligger där vi ligger. Det finns bitar vi vill utveckla. Nu väntar Hammarby på Zinkensdamm. – Det krävs en topprestation för att komma därifrån med två pinnar, men det är fullt rimligt att vi gör det. Spelarna har vi, sedan gäller det bara att vi gör det tillsammans.

Läs också