Elitserien: ”Sista hängmatchen”

I dag kommer GAIS i kapp spelschemat när man tar emot Tillberga på Heden. I dag visar sig vintern på sin bästa sida i Göteborg. Vindstilla och flera minusgrader. I Tillbergas uppställning återfinns inte Pelle Fosshaug. Anders Östling finns med i Tillbergas laguppställning en halvtimme före start.

För Tillbergas del hänger den fortsatt elitsereispel löst. Med sex matcher kvar har man tre poäng till kvalplats och för att slippa kval ska man komma i kapp Vänersborg, Sirius eller GAIS som innan matchen har elva poäng fler. Tillberga slog dock GAIS tidigare i Elitserien denna säsongen.

GAIS har möjlighet till slutspel. En seger i dag så har man lika många poäng som åttan Broberg. Dock sämre målskillnad. Något som man kanske kan rätta till i kväll? Kikar man nedåt så har GAIS nio poäng till godo till en nedflyttningsplats. I första hand är det dock att undvika den kvalplatsen man ligger på inför dagens match.

Låtar man tankarna få flöda så kan GAIS nå en kvartsfinal mot serieledarna Villa Lidköping, men det kan också bli kval mot Gripen Trollhättan.

 

Läs också