Slutspelsjakten

I kväll spelar IFK Kungälv borta mot Kalix. Seger i den matchen och Kungälv är mycket nära att definitivt kunna förbereda sig för ett SM-slutspel.

Edsbyn och Hammarby ser ut att vara klara, men för att vara 100% klara krävs åtminstone en poäng ytterligare.

Broberg har bara två poäng till godo till GAIS och fyra poäng till godo till Vänersborg och Sirius. Med spelschemat som återstår så ser det ut som Sirius måste vinnas samtliga matcher som återstår. Inte omöjligt, men svårt. Sirius tippar Bandyworld som den stora utamnaren till att hota Broberg och på onsdag möts de båda lagen på Hällåsen i Söderhamn.

Spelschemat / Bandyworld gissar poängskörden samt slutpoäng.
Kungälv: Kalix (B), Broberg (H), Vetlanda (B), Edsbyn (H), VSK (B) – Tippar: 6 p = 30 p
——————————————————————————————————————-
Broberg: Kungälv (B), Sirius (B), Bollnäs (B), Vetlanda (H) – Tippar: 2-4 p =24-26 p
Sirius: Kalix (H), Broberg (B), Västerås (H), GAIS (B) – Vi tippar: 6-8 p = 24-26 p
——————————————————————————————————————-
Vänersborg: Edsbyn (H), Kalix (B), GAIS (H), Hammarby (B) – Tippar: 4 p = 22 p
GAIS: Hammarby (B), SAIK (H), Vänersborg (B), Sirius (H) – Tippar: 2 p = 22 p

Det ser ut att kunna bli att målfotot skiljer på vilket lag av Sirius och Broberg som ska gå till slutspel. Det kan mycket väl bli en målskillnadsaffär.

GAIS har överraskat och möjligen underskattas GAIS återigen. Det kan ge en extra krydda åt slutspurten. Vänersborg var ytterst nära att ta en poäng mot Västerås och har haft en bra formkurva i Eltiserien. Svårt program, men man är med och slåss om åtta poäng till. Det är ju ingen underdrift att säga att serien är så jämn att det säkerligen kommer att inträffa ytterligare skrällar innan Elitserien är färdigspelad. Då kommer detta försök på tips inte falla in.

Läs också