Toppmöten i kväll!

I dag möts de fyra lagen som är helt klara för slutspel. Serieledande Villa Lidköping tar emot serietrean Västerås SK. Publik på över 3 000 väntas. Över 2 500  2 350 biljetter är redan förköpta.
– Det brukar alltid vara roliga matcher i Lidköping. Det är två lag som vill spela, det blir inte som mot Vänersborg som bara backade hem, säger Victor Engström i Västerås till VLT. Victor Engström har varit borta tillföljd av skada en längre tid, men var tillbaka efter VM-uppehållet i matchen mot Vänersborg senast.

De båda fjolårsfinalisterna Sandvikens AIK (serie tvåa) och Bollnäs GIF (fyra) möts i kväll. Matchen spelas för övrigt utomhus på Jernvallen.
– Det verkar bli bra väder och såna kvällar finns det inget bättre än att spela bandy utomhus. Isen är betydligt hårdare på grund av kylan och jag har en känsla av att tempot blir lite högre utomhus och att spelarna orkar mer, säger Peter Isaksson tränare i SAIK till Gefle Dagblad.
– Ska vi bli etta eller tvåa så måste vi nog vinna i kväll, konstaterar Bollnästränaren Patrik Larsson till Gefle Dagblad, som inte har något emot att matchen spelas utomhus på Jernvallen. Christoffer Edlund är tillbaka i SAIK och spelade lite mer i sin comeback
än vad som var planerat. Båda lagen är skadefria.

Seriefemman Edsbyn kan med seger i dagens borta match mot Vänersborg bli helt klara för slutspel. Vänersborg kommer sälja sig dyrt. IFK-laget aspirerar fortfarande på en slutspelsplats och har dessutom att spela för att undvika en kvalplats. Ett kval som skulle kunna bli ett hett lokalderby mot Gripen Trollhättan.

Mer kommer.

Läs också