Kvällens matcher

Kalix tar emot Vänersborg. Kalix har haft en del sjukdomar i truppen på sistone och Kalix-tränaren Rönnqvist säger TTELA att han får se vilka som kommer till start. IFK Vänersborg har hela truppen intakt och får ses som favorit i dagens match. Båda lagen spelar fortfarande för att undvika nedflyttning respektive tvingas kvala sig kvar. Vänersborg har fortfarande chansen att nå slutspel.

Det är många viktiga matcher, det finns inte någon som inte har betydelse.
Sista chansen för Tillberga borta mot Bollnäs. – Vi måste ju tro på oss själva, säger assisterande tränaren Henrik Steen till VLT.
Bollnäs har att spela för att säkra placering topp fyra.  Bollnäs tappar sin assisterande tränare Lars-Magnus Keller. – Lars–Magnus har själv valt att kliva av och han har inte fått sparken . Det är ett val som han gjort.  Lars–Magnus har gjort ett kanonjobb, både som fystränare och assisterande under de fem–sex år han varit i föreningen. Lars–Magnus har slutat och jag ser inget konstigt i det, säger Sören Persson till Ljusnan. Ljusnan skriver också att Juho Liukkonen är tillbaka på Sävstaås igen efter skadan han ådrog sig hemma mot Sirius före VM–uppehållet, läs här.

Västerås och Hammarby möts. Här gäller det att nå topp fyra i första hand. Västerås har möjlighet till topp två. En poäng för Hammarby och man är helt klara för slutspel. – Det ska bli riktigt kul. Det blir alltid lite derbykänsla mot Hammarby och dessutom är vi rejält revanschsugna efter förlusten mot Villa (9–8). Det var en bra match men vi var alldeles för släpphänta bakåt och det måste vi se till att få ordning på mot Bajen, säger Magnus Joneby till VLT.
VSK Bandy är obesegrat på hemmaplan, men det skrämmer inte Hammarby IF som gästar ABB Arena Syd i kväll.
– Vi har faktiskt inte förlorat mot VSK på vare sig försäsong eller i serien, meddelar Hammarbytränaren Stefan Karlsson till VLT.

GAIS-Sandviken. GAIS har i och med segern mot Hammarby i lördags fortsatt stor möjlighet att ta en slutspelsplats. Framförallt så vill GAIS säkra nytt kontrakt. Sandviken spelar för att ta i från Villa Lidköping seriesegern, men framförallt att nå topp två placering.

Vetlanda tar emot Kungälv. Vetlanda slåss om förnyat kontrakt. Kungälv för att ”säkra” den ”nära nog klara” slutspelsplatsen. Kungälv hade inte skärpan i spelet under andra halvlek i söndagens match mot Broberg.

Sirius har bortamöte mot Broberg Söderhamn, som sanerade omklädningsrummet efter alla sjukdomar före VM-uppehållet. Bra försvarsspel i andra mot Kungälv ger gott hopp om slutspel för Söderhamnslaget. I dag är det Sirius som måste vinna för att ta sig till slutspel. – Vi förväntar oss en stentuff match. Sirius är lurigt lag att möta. Det är lätt hänt att man dras med i deras lite underligt matchtempo. Det gäller för oss att vi tar initiativet i matchen, både defensivt och framför allt offensivt, säger tränaren Svenne Olsson till Söderhamns-Kuriren.
– Så länge vi har chansen ska vi ta den. Nu har vi hamnat i ett extremt tufft läge. Vi måste vinna alla våra matcher och Broberg, Gais och Vänersborg måste i stort sett förlora alla sina … men det är ju inte omöjligt, säger Viktor Broberg till UNT.

Läs också