I dag avgörs Allsvenskan

Vilket lag direktkvalificerar sig till Elitserien tillsammans med IFK Motala från Allsvenskan? I dag kl 15:00 spelas den direkt avgörande matchen mellan Ljusdal och Örebro. Ljusdal har bättre målskillnad och blir serievinnare vid oavgjort. Örebro måste vinna. Det är klart att tvåan får chansen att kvala sig till Elitserien mot Sirius.

I kontraktsstriden gör UNIK, Skutskär och Finspång upp vilka lag som ska undvika följa klassiska Västanfors till div 1. UNIK (14 poäng -40) har Falu BS borta, Finspång (14 -43) har Västanfors hemma och Skutskär (14 -33) tar emot Katrineholm.

I södergruppen är IFK Motala klara serievinnare och därmed kvalificerade för Elitserien. Gripen är klara för kval mot Vetlanda. Stjärnan tvingas lämna Allsvenskan, medan Frillesås får kvala. Ytterligare tre lag gör upp om att undvika den andra kvalplatsen. Det är Boltic (15 poäng -1) som gästas av IFK Motala, det är Jönköping (17 +9) som gästas av Gripen och det är Nässjö (16 +1) som gästas av Stjärnan.

Samtliga matcher i norra gruppen startar kl 15:00 och i den södra startar matcherna kl 14:00.
Elitseriekvalet spelas onsdagen den 29 februari och lördagen den 3 mars. Det allsvenska laget börjar hemma och elitserielaget får avsluta på hemmaplan. Resultaten i de båda matcherna räknas ihop och vid lika avgörs, vilket lag som har gjort flest mål på bortaplan.

Läs också