Kvartsfinal 2

Mattias Hammarström i Edsbyn hittade målformen lagom till slutspelet mot Sandviken. I kväll är det retur efter hemmasegern på förlängning i söndags. Skräll igen?
– Vi är på bra väg mot vårt bästa spel igen, alla har höjt sig lagom till slutspel. Det är riktigt häftigt med bandy just nu, och gör vi bara vårt jobb fullt igen så… , säger Mattias till Ljusnan. I Sandviken diskuteras punktmarkering. SAIK punktkmarkerade Hans Andersson, utan lyckligt resultat, och Edsbyn punktmarkerade Daniel Berlin. SAIK kommer inte punktmarkera i dag säger SAIK-tränaren Peter Isaksson till Gefle Dagblad. Mikko Aarni var överställd senast i SAIK och får stå åt sidan även i kväll, enligt GD.

Bollnäs var det enda av de fyra bästa lagen i Elitserien som vann den första matchen. Broberg är dock en bra lag. – Broberg är ett bra bandylag. Ger vi dem ett finger, då kan de ta hela handen. Vår defensiv handlar också om hur jobb av hela laget, det börjar med våra forwards. Visst är vi ett starkt hemmalag, men det går inte av sig självt, säger Timo Oksanen, målvaktsprofilen i Bollnäs till Ljusnan.
Brobergtränaren Svenne Olsson var sjuk i söndags. – Jag tror febern är borta, så jag tror inte det blir femton meter ifrån avbytarbåste på tisdag. Nu ska jag bara få ordning på hostan, säger han och hostar så att det sprakar i luren till Söderhamns-Kuriren.

IFK Kungälv vann senast mot ett svagt Villa Lidköping. Johan Staaf i IFK Kungälv kommer att stå över tillföljd av skada. I Villa Lidköping kommer unge Christoffer Norin in och ut går Daniel Skoog. – Vi är oerhört revanschsugna och lite förbannade på oss själva. På något konstigt sätt låste det sig och vi har diskuterat det mycket men hittar ingen förklaring. Vi kanske blev tagna av stundens allvar. Ibland låser det sig och det är synd när det händer vid fel tillfälle, säger Ari Holopainen tränare i Villa Lidköping till Lidköpings Tidningen. Det blir stor publik i Lidköping även i kväll. Över 3 000 biljetter är sålda, vilket indikerar närmare 4 000 åskådare.

Hammarby åker till Västerås för att vinna andra raka? -I morgon åker vi till Västerås för att vinna, inget tal om saken. Vi var riktigt bra, särskilt i första halvlek. Stabilt försvarsspel, vi släppte inte till nånting. Framåt skapade vi massor av chanser och gjorde tre mål. Alla deltog i spelet. Laget blir intakt med det lag som spelade i söndags. Anders Persson blir med som junioravbytare, säger Hammarbys tränare Karlsson till klubbens hemsida.
För Västerås del gäller är det deltagandet som vi har pratat mycket om, det är så vi har spelat under hela säsongen, vi har ingen riktig utstickande stjärna. Sen vill vi ha ett högre bolltempo än senast, att sätta fart på bollen än mer. Och vi ska inte tveka utan satsa allt, det är slutspel nu, säger Jonas Nilsson till Västerås SK hemsida.

Läs också