SM: Första ronden

Serievinnarna Sandvikens AIK inleder kvartsfinalserien borta mot Hammarby. Matchen börjar kl 17:00 och sänds inte i TV.
Båda lagen kommer från en jämn kvartsfinalserie. Där Sandviken vann med 3-2 mot Edsbyn och Hammarby slog ut Västerås med 3-2. Hammarby tog dock den viktiga femte matchen på bortaplan. Matchen är en semifinalrepris på fjolåret. Då vann SAIK i tre raka. Hur känns det Stefan Karlsson, tränare i Hammarby?
-Det blir givetvis ännu tuffare så vi måste upp ett snäpp till för att vinna. Det känner vi att vi kan och att vi är på väg att göra. Det blir hårt men vi vill och kan verkligen vinna, säger Stefan till Hammarbybandy. Hammarby ställer upp med samma lag som sist. Klasse Nordström och Willy Johansson vilar. Kasper Milerud och Anders Persson är junioravbytare.

Sandviken har ännu inte vunnit på bortaplan i slutspelet. Dags idag? Zinkensdamm är ingen arena som skrämmer SAIK-spelare, skriver GD. Laget har vunnit åtta av de tio senaste mötena med Hammarby där.
– Det är de häftigaste bortamatcher man kan spela, säger Erik Säfström till GD inför den första semifinalen.

– Tar man Skarpe Nord i Kungälv som jämförelse så tycker alla att det är en jobbig resa och en jobbig plats att spela på. Med Zinken är det tvärtom, atmosfären är speciell där, säger SAIK-tränaren Peter Isaksson, som dock inte fäster så stor vikt vid tidigare resultat.

Läs också