SM: Edling har hittat målet

Christoffer Edlund har hittat målet efter sina skador som gjorde att han missade VM. Det imponerar med nära tre mål i snitt i ett slutspel.
David Karlssons målskytte i Villa har ”hackat” i slutspelet, men ändå ligger han trea i skytteligan. Det är bara det att David har skämt bort publiken med att snitta nära två mål per match under Elitserien. Två mål gjorde David senast mot Bollnäs, så hans målform finns. Daniel Andersson gick mållös sist, men har ändå snittat två mål per match. Inte går Daniel mållös två matcher i följd? Det gäller även Villas tredje och fjärde målsskyttar Jesper Bryngelsson och Tim Persson. Ska det bli en ”målutbrott” i kväll? Mattias Nilsson, tränare i Villa, nämnde något om individuella prestationer och överraskningar i Villa-intervju, se nedan.

Patrik Nilsson har också kommit tillbaka efter skada och levererar. Patrik sänkte Västerås SK och har så här långt gjort åtta mål. Erik Säfström gjorde ett par riktigt tunga mål mot Hammarby senast. Sju mål från sin halvplats. Ett av de målen är gjort på hörna. Hörna är en gren som Stefen Erixon brukar vara bra på. Enligt statistiken är bara ett av hans fem slutspelsmål gjort på hörna.

I Bollnäs är det Ville Altonen och Juho Liukkonen som svarar för målen, som ofta kommer på hörna eller straff. Hälften av deras mål görs i dessa situationer.

M Hörn Fri Straff Spel Mål
Christoffer
Edlund
Sandvikens AIK/BK 6 3 0 2 12 17
Daniel
Andersson
Villa Lidköping BK 5 0 0 0 9 9
David
Karlsson
Villa Lidköping BK 6 1 0 1 6 8
Patrik
Nilsson
Hammarby IF 6 2 0 0 5 7
Erik
Säfström
Sandvikens AIK/BK 6 1 0 0 6 7
Jesper
Bryngelson
Villa Lidköping BK 5 2 0 0 4 6
Juho
Liukkonen
Bollnäs GIF 4 2 0 2 2 6
Ville
Aaltonen
Bollnäs GIF 4 2 0 0 3 5
Stefan
Erixon
Hammarby IF 6 1 0 0 4 5

Läs också