SM: Villa vände och vann rättvist

Villa Lidköping tog en viktig seger i kväll. Villa hade en 2-0-ledning och hade flera klara målchanser att gå i från till en klar ledning. David Karlsson gjorde båda målen. Varav det andra målet var en soloprestation där David Karlsson åkte rakt igenom Bollnäs och satte bollen ï mål. Villa skpade fler klara målchanser, men istället gjorde Bollnäs tre mål, men Jesper Bryngelsson kvitterade i slutet av första halvlek. I andra gick Bollnäs upp till en tvåmåls ledning genom Ville Altonen och Daniel Skarps och när femton minuter återstod hade Bollnäs tvåmålsledningen. Då klev Petter Björling in i handlingarna och åkte på egen hand igenom Bollnäs och höll på att göra mål. Jesper Bryngelsson lyckades få in returen. Villa fick ny energi och när Daniel Andersson kvitterade var Bollnäs ett skakat lag. David Karlsson fick avgöra matchen genom att göra 6-5 och gjorde således tre av målen.

– Naturligtvis en väldigt viktig match för oss. Vi har lite mer tryck i vår offensiv än vi hade sist. Vändningen är fantastiskt stark, säger han till Radiosporten.
– Vi ska fortsätta med vår anfallsvilja och ta mycket avslut. Vi vill spela en offensiv bandy, fortsätter David Karlsson.

Villa dominerade matchen totalt sett. Villa ägde bollen i första och hade mängder av målchanser. Bollnäs gjorde nära nog mål på de chanser man fick. Bollnäs fick en mycket tveksam straff, fick skjuta om ett frislag tre gånger som domare Kandell av olika anledningar skulle få skjutas om.

– Vi måste hitta en lösning på deras höga press, sade Bollnästränaren Larsson efter matchen till Ljusnan. Per Hellmyrs tyckte man spelade för mesigt och skänkte bort matchen.

– Bollnäs har ett starkt försvar men i den här matchen var vi lite bättre på att anfalla än de var på att försvara sig. Även om Bollnäs ledde var vi det bättre laget, sade Villas Daniel Andersson. -Vi är inställda på att detta kan bli en matchserie som går till fem matcher men vi ska ta hem det. Vi har bättre spets framåt än Bollnäs och det kommer att avgöra, fortsatte Andersson till TT.

TV4 Skaraborg Reportage och Intervju ca 3:05 in i sändningen

20:59 1-0 David Karlsson, straff
27:51 2-0 David Karlsson Passning: Jesper Bryngelson
33:19 2-1 Samuli Helavouri Passning: Per Hellmyrs
39:40 2-2 Juho Liukkonen, straff
41:19 2-3 Juho Liukkonen Passning: Robin Ehn
46:58 3-3 Jesper Bryngelson Passning: Patrik Gustafsson
———————————————————–
58:40 3-4 Ville Aaltonen Passning: Anders Spinnars
68:39 3-5 Mål Daniel Skarps Retur
72:27 4-5 Jesper Bryngelson Retur efter genomåkning av Björling
79:30 5-5 Daniel Andersson Passning: Erik Olovsson
83:45 6-5 David Karlsson. Passning Henrik Larsson
Utvisningar Villa 40 min Bollnäs 35 min
Hörnor 7-5
Publik 3 721

Läs också