Finland: Akilles nygammalt poplag ger bandyfeber

Det är mer folk på bandyn i Sverige. Om det är smittsamt återstår att se, men även i Finland tycks publiken aptit på bandy öka. Det forna storlaget Akilles har efter ett antal år på dekis på allvar blandat sig i tätstriden i Finland. Laget drar dessutom hyffsat med publik. På annandagen vann laget mot topplaget Narukerä med 2–1. Det råder bandyfeber i Akilles hemstad Borgå. Trots snöstorm och iskall vind gick Borgåborna man ur huse då det vankades julannandagsbandy. Akilles svarade med att bjuda supportrarna på en riktig kampseger.

– Senaste match hade vi över 600 åskådare och nu var det ännu mera. Visst är det roligt att spela då vi också har fans som höjer stämningen, säger Akilles spelande tränare Jari Hyttinen till lokaltidningen.

Själva matchen var ingen särdeles underhållande historia. Den första halvleken förstördes helt av snön som gjorde att det i praktiken var omöjligt att spela bollen längs isen. Efter pausvilan avtog snöfallet och spelet blev bättre.

– Jag grämde mig hela dagen över att det skulle bli sådant här före. Nog skulle det ha varit roligare att spela om förhållandena varit bättre, säger Hyttinen.

OPS, Akilles och Narukerä ligger i täten med lika många poäng 14 poäng. Kampparit skuggar tättrion med 13 poäng.

Samuli Niskanen leder poängligan före Jukka Loukkola och Jarmo Mällinen. Alla spelar för OLS. Jukka Loukkola har gjort flest mål.

Läs också