Silly Season: Ingen förlängning för Villa och Olovsson

Villa Lidköping väljer att inte förlänga det avtal om 1+1 år som fanns med Erik Olovsson. Klubbchefen Jonas Johansson om beslutet att inte förlänga;
-Erik kom in sent i truppen och rekryterades som anfallare, en position som han aldrig riktigt kom in i och prestationen målmässigt uteblev.
Han blev sjuk efter några omgångar och direkt när han kom tillbaks bröt han näsbenet, detta gjorde att han under en period hamnade utanför laget samtidigt som Tim Persson fick förtroende som forward och spelade bra. När sedan Erik kom in så var det som mittfältare istället för skadade Peter ”prinsen” Karlsson. Villa Lidköping kommer nu att satsa fullt ut på egna anfallstalangen Simon Artig som tecknat ett nytt 2-års avtal med klubben, samt de tre andra anfallarna David Karlsson, Jesper Bryngelson och Tim Persson.

Erik Olovsson i tiden med Villa; -Att få komma till Villa var lite av ett wild card för mig. Villa hörde förvisso av sig tidigt på säsongen men då satt jag fast i avtal med Ale Surte, men när de sedan lade ner sin verksamhet så låg vägen öppen. Jag har trivts bra under min tid hos Villa och fick ju dessutom förtroendet att spela i sm-finalen, vilket var en stor ära och en skön upplevelse för mig som bandyspelare, den energin jag fick av det tar jag med mig i mitt fortsatta bandyspel i framtiden. Jag har haft en bra dialog med Villa hela tiden och skulle gärna fortsatt ett år till men nu stängs en dörr och förhoppningsvis öppnas en annan och bakom denna hoppas jag att det finns lika härliga upplevelser som jag fått här i Villa.
Jag och ”Sparris” har bestämt att vi skall hålla dörrarna öppna, vem vet vad som händer i framtiden avslutar Erik Olovsson på Villashemsida.

Bilden är från SM-finalen 2023.

Läs också