Silly Season: Daren Richardson förlänger med Vetlanda

USA:s landslagsspelare Daren Richardson har under påskhelgen förlängt med Vetlanda BK. Han kom till Vetlanda från allsvenska Jönköping. Daren var tidigare på gång till Hälsingland, men stannade kvar i Småland.
I vintras svarade han för nio assist och tio mål, där två kom på hörna.
För mindre än ett år sedan kom han till föreningen på ett tryoutkontrakt och nu har han ett tvåårskontrakt med en elitserieklubb. ”Trots sin litenhet är han exempelvis klubbens bäste kroppsspelstacklare”, skriver Vetlanda på sin hemsida.
Daren Richardson började sin karriär med ishockey och spelade bl a på college. Han tände sedan på bandy och den första stora utmaningen i bandy var då han spelade för USA i VM 2007 i ryska Kemerovo inför 40 000 åskådare.

Daren Richardson skriver själv om sitt första år i VBK och om sitt nya kontrakt på Vetlands hemsida:
Jag är mycket glad över att skriva på för ytterligare två år med VBK. Förra säsongen var tuff, men också den roligaste jag någonsin haft. Vi var inte lika framgångsrik som alla hade hoppats, men vi nådde vårt mål att spela i Elitserien i 2012/2013. Det är fantastiskt att spela för en klubb och spelare som är så engagerade. Jag tror det här laget har en mycket ljus framtid. Det finns så många unga och talangfulla spelare och tillräckligt gamla gubbar som kan hålla kolla på dem! Jag började med bandy för sex år sen när jag var 23 och det var mitt mål att spela på en hög nivå i en riktig bandy stad. Och det känns som om jag har uppnått dessa saker med VBK. Jag kan inte säga tillräckligt mycket om publiken och särskilt Kullen Fans. Det är lätt att stödja sitt lag när de vinner, men fansen dök upp i stort antal även när det inte gick så bra. Det säger en hel del om VBK och Vetlanda. Och så ett stort tack till styrelsen, föreningen, sponsorer och fansen (och Google translate!). Förhoppningsvis nästa säsong kan ni belönas med några segrar!

Daren har gjort 50 landskamper för USA, är 175 cm och väger 91 kg. Moderklubb Minneapolis Bandoiler och har förutom Jönköping även spelat i Åtvidaberg en säsong.

Läs också