SAIK bekräftar interna stridigheter

Sandvikens AIK:s ordförande Rune Nyberg bekräftar till Geflenyhetsbyrå att säsongen har kantats av interna stridigheter och bråk.
Dessutom berättar han att tränaren Ola Grönberg är åsidosatt i sin tränarroll till förmån för Patrik Södergren.

SAIK-ledningens nya roller
• Ola Grönberg har det övergripande ansvaret, både när det gäller korttidsplanering och långtidsplanering. Han håller ihop gänget och ser till att spelarna är bra förberedda inför match.

• Thony Lindquist ansvarar för allt träningsupplägg, hur träningarna ska genomföras och så vidare.

• Patrik Södergren har hand om taktik och teori. Det finns mycket som diskuteras och planeras inför träningar och matcher, och till slut är det Patrik som förmedlar det gemensamma budskapet.

Klubbens ekonomi är som bekant usel och att allt inte står rätt till i herrlaget – trots att man leder elitserien – är också känt bland initierade människor i Sandviken.

Nu väljer Nyberg öppet att berätta hur saker och ting egentligen ligger till i Sandvikens AIK. På Sportens frågor svarar han ärligt att bland annat synen på hur SAIK ska spela på isen skapat en infekterad stämning mellan spelare och tränare.

Det gick så långt att två av lagets mest framträdande spelare hamnade i öppen konflikt på lagets julfest som hölls efter hemmaförlusten mot Hammarby.

– Men något slagsmål som en del säger var det inte. Jag stod tre meter därifrån och de här två spelarna hade olika uppfattningar om spelsystemet. Men det lugnade ned sig, berättar Nyberg och fortsätter:

– Det har varit en hel del diskussioner när vi bytte spelsystem. Det var flera möten runt jul, men nu har man kommit till rätta med allting och alla har tagit varandra i hand.

Rune Nyberg bekräftar också att det numera är förre spelaren Patrik Södergren som sköter allt det taktiska och teoretiska runt matcher och träningar.

– Jo, men han hade kommit in redan innan allt det här runt jul hände. Och det är jättebra med Patrik, han har tillfört mycket på det teoretiska planet. Han har bra genomgångar med killarna och drar det taktiska runt spelsystemet.

• Men vilken roll har Ola Grönberg i så fall?

– Ola får i viss mån stå tillbaka lite, om man vill kalla det så. Men jag ser det inte som att det är något problem i laget.

De som följer SAIK har också kunnat notera att det under timeouter och liknande varit Patrik Södergren som givit order från spelarbänken – och att han får en hel del av sina direktiv via Thony Lindquist som högt uppe på läktaren ringer ned till spelarbänken och ger sina analyser.

• Varför har det blivit en massa tjafs i laget?

– Det är så många som vill så mycket. Alla de här killarna är toppidrottsmän som vill vinna till varje pris, säger Rune Nyberg

Läs också